More

  Ce salariu are o stewardesă de la Wizz Air

  2

  Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România după numărul de pasageri transportaţi, foloseşte angajaţi români pentru rutele operate din Bucureşti şi oraşele din provincie.

  Salariul unui însoţitor de bord de pe cursele Wizz Air porneşte de la 600 de euro lunar, potrivit unor surse din piaţă, în timp ce un şef de cabină poate câştiga o mie de euro.

  În prezent, compania lucrează cu un personal angajat din diferite ţări ale Europei, cum ar fi Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Germania, Norvegia şi Franţa. Compania Wizz Air are 1500 de angajaţi, dintre care câteva sute provin din România, una dintre principalele pieţe ale companiei.

  Sute de tineri se prezintă la interviurile de angajare organizate de companie în România, concurenţa fiind în multe cazuri de peste zece candidaţi pe un loc.

  Wizz Air a transportat anul trecut în şi din România 3,2 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost. Compania maghiară Wizz Air are ca investitor principal fondul american de private equity Indigo Partners.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE