More


  Colocviu şi prezentări de carte la Zilele “Acolada”

  - Advertisement -

  acolada

  La Satu Mare se desfăşoară, timp de două zile, cea de-a V-a ediţie a Zilelor Revistei Acolada, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi redacţia Revistei Acolada. Manifestările au debutat ieri în grădina de vară a Restaurantului Aurora din Satu Mare.

  În deschiderea manifestărilor, redactorul şef al Revistei “Acolada”, poetul Radu Ulmeanu, a salutat şi prezentat invitaţii după care a urmat prezentarea cărţii “Metafizica greacă” de Mircea Arman. Tot în cursul zilei de ieri au fost lansate mai multe volume ale scriitorilor prezenţi cum ar fi “Sindromul Robinson” de Radu Mareş, “Literatură şi ideologie”, respectiv “Con-vieţuirea cu Eminescu ed junimea 2013” de Adrian Dinu Rachieru, “Post-hipnotice” de Angela Furtună, “Un taur în vitrina de piatră” de Liviu Antonesei, “Convorbiri cu Mircea Daneliuc” de Alexandru Petria şi altele.

  Manifestările vor continua azi, cu începere de la ora 10.00, cu lansarea volumelor “Mihai Eminescu, repere biobibliografice”, respectiv “Mihai Eminescu în critica literară actuală” de Săluc Horvat. În cadrul mesei rotunde având ca temă libertatea presei şi în special a celei literare, poetul şi criticul literar Gheorghe Grigurcu va prezenta un eseu, ca punct de plecare pentru discuţii. În după-amiaza aceleiaşi zile va urma decernarea Premiilor Acolada, iar în încheiere poeţii participanţi vor oferi un recital din creaţia lor.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img