More

  Competiţii şi cursuri de Ziua Mondială a Mediului

  Întreaga planetă sărbătoreşte la 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, cu scopul de a conştientiza necesitatea ocrotirii şi protecţiei mediului de către fiecare cetăţean al planetei. Cu această ocazie, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare se va implica activ în mai multe acţiuni. Astfel, pe parcursul săptămânii se organizează cursuri de instruire pentru cadrele didactice de la unităţile şcolare care desfăşoară ample acţiuni ecologice.

  În cursul zilei de joi, la Zona de agrement Iojib se va desfăşura etapa finală- internaţională a concursului de educaţie ecologică din cadrul Programului internaţional de educaţie ecologică pentru elevi ’’Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om ’’2013/2014. Vor participa cele 33 de echipaje câştigătoare de la etapele judeţene din judeţele: Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria, iar probele de concurs vor consta din prezentarea unei machete susţinută de o prezentare power point privind transformarea unei zone de agrement într-o zonă ecoturistică. Motivaţia concursului regional/internaţional pentru ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3 la secţiunea gimnaziu, respectiv liceu, este o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare, în perioada 28 iulie – 2 august 2014.

  În cursul zilei de vineri, se va desfăşura concursul de inovare şi creativitate tehnică ”EURO TEHNICUS 2014”, iniţiat de Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare în parteneriat cu APM Satu Mare, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Camera Meşteşugarilor, Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi Asociaţia Economică Germano-Română. Cele cinci echipaje înscrise vor prezenta, în cadrul concursului, prototipul funcţional realizat precum şi o descriere a prototipului şi a posibilelor aplicaţii ale acestuia. Juriul, a cărui preşedinte va fi reprezentantul Universităţii Tehnice Cluj Napoca, va evalua modul de prezentare, încadrarea în timp, creativitatea, originalitatea şi inovaţia prototipului realizat.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE