More


  Concert de jazz cu Harry Tavitian şi Cserey Csaba

  - Advertisement -

  harry-cserey

  La Sinagoga Mare din Satu Mare va avea loc astăzi, începând cu ora 19.00, concertul pianistului Harry Tavitian în duo cu percuţionistul Csaba Cserey, eveniment organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” şi Comunitatea Evreilor Satu Mare. În deschidere va cânta muzică experimentală formaţia sătmăreană KFS Trio compusă din: Szátvári Csaba – chitară, Fazekas József – bass, Kányádi Róbert – tobe, artişti cunoscuţi din formaţiile Haron, Raindust sau Inborn.

  Pianistul Harry Tavitian “…este cel mai important jazzman român contemporan”, conform celor de la International Herald Tribune. Harry Tavitian s-a născut în anul 1952 la Constanţa, într-o familie de armeni. În 1978, la Constanţa, pune bazele grupului Creativ cu care va câştiga în 1980 premiul I pentru debut la Festivalul de Jazz de la Sibiu. Muzica lui Harry Tavitian se caracterizează prin deschidere către influenţe multiple şi printr-o mare capacitate de sinteză. Artistul are un stil propriu, inconfundabil, bine definit în noul jazz est-european, prin diversele sale experienţe artistice.

  Muzica sa este un amestec de Thelonious Monk, Mal Waldron, Cecil Taylor, Dollar Brand, muzică de cameră contemporană, blues, muzică medievală, folclor din Balcani, fiind pasionat de sincretismul artelor. Harry Tavitian a susţinut concerte şi a participat la festivaluri importante atât în ţară, cât şi în străinătate. Iar printre spectacolele pe care le-a susţinut, atât în Satu Mare, dar şi în ţară şi peste hotare, a avut numeroase recitaluri cu Cserey Csaba. Preţul unui bilet la concertul de azi este de 20 de lei.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img