More


  Contre dure pe organigrama Primăriei

  - Advertisement -

  consiliu

  Proiectul de hotărâre privind aprobarea statului de funcţii şi a organigramei aparatului de specialitate al Primarului municipiului Satu Mare a generat discuţii aprinse între grupul consilierilor PSD şi cel al consilierilor UDMR. După ce consilierii UDMR au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre, solicitare care s-a lovit de opoziţia consilierilor PSD şi PNL, în final consilierii PSD şi PNL au cerut amânarea, proiectul urmând să fie discutat într-o şedinţă viitoare.

  Du-te-vino cu amânarea
  Invocând faptul că proiectul ar încălca dispoziţiile legislaţiei în vigoare, grupul consilierilor UDMR, prin vocea consilierului Masculic Csaba, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului privind aprobarea statului de funcţii şi a organigramei aparatului de specialitate al Primarului municipiului Satu Mare. Consilierii UDMR au solicitat şi o pauză de consultări, după care cererea de amânare a fost respinsă prin votul majorităţii PSD-PNL. Însă, la discutarea proiectului de hotărâre cei care au solicitat în final amânarea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi au fost tocmai consilierii PSD şi PNL, propunerea trecând în unanimitate de voturi. Cel mai probabil că proiectul urmează să fie supus votului Consiliului Local în cadrul unei şedinţe extraordinare.

  Culmea ironiei, cea care a avut de suferit a fost Doina Feher, care urma să fie validată în funcţia de consilier local din partea PDL. Astfel, consilierii UDMR s-au abţinut de la vot, urmând ca Doina Feher să fie validată în cadrul unei alte şedinţe. Este de menţionat faptul că la şedinţă au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi deputatul UDMR Kereskenyi Gabor.

  Un proiect “fierbinte”
  Conform proiectului amânat, aparatul de specialitate al primarului cuprinde 315 posturi, Poliţia Locală Satu Mare – 150 posturi, Administrarea Domeniului Public Satu Mare – 104 posturi, Direcţia de Evidenţă a Persoanei municipiului Satu Mare – 25 posturi, Centrul cultural G.M. Zamfirescu – 8 posturi, Clubul Sportiv – 8 posturi, respectiv Instituţia de spectacole “Teatrul de Nord” – 131 posturi. Unul dintre punctele cele mai fierbinţi l-a constituit propunerea ca Direcţia de Impozite şi Taxe Locale să se reorganizeze în subordinea directorului executiv al Direcţiei Economice, în consecinţă postul de director executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale urmând să se desfiinţeze. Propunerea a generat un val de nemulţumiri din partea unor funcţionari din cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, care au înaintat o petiţie, prin juristul Dan Mirel, către Consiliul Local. Interesant a fost faptul că niciun funcţionar cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale nu a fost prezent pentru a-şi susţine eventuala petiţie. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a mai cerut înfiinţarea Biroului de mediere, dezvoltare profesională şi litigii de muncă, Direcţiei juridice, Compartimentului arhivă, Direcţiei managementului proiectelor cu finanţare internaţională, Compartimentului implementare proiecte, Direcţiei Tehnice, Direcţiei relaţii publice, respectiv a Compartimentului relaţii externe.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img