More

  Culmea tupeului la audienţele de la Prefectură

  audiente

  Supărat că a pierdut în Instanţă după ce a fost îndrumat să apeleze la această soluţie de reprezentanţii Prefecturii, un bărbat din Turţ a solicitat ieri, în cadrul audienţelor de la Prefectură, banii cheltuiţi în urma acestui demers. Majoritatea plângerilor de la audienţele de ieri au avut ca obiect nemulţumiri de fond funciar.

  Solicitare neobişnuită
  Intrând în sala de audienţe, Vasile Mariţa şi-a exprimat dezamăgirea că audieneţele sunt ţinute de subprefectul Alfatter Tamas. Foarte hotărât, Mariţa a cerut reprezentanţilor Prefecturii să-i restituie toţi banii cheltuiţi în Instanţă pentru a-şi face dreptate deoarece a pierdut procesul şi la Negreşti Oaş şi la Satu Mare. “Vreau să mi se dea toţi banii cheltuiţi în tribunale pentru că am rămas şi fără bani şi nici nu mi s-a făcut dreptate. Am fost îndrumat să mă duc în Instanţă, şi trebuie să mi se dea banii înapoi”, a spus vizibil iritat Vasile Mariţa.

  Bărbatul a mai acuzat atât completele de judecată de la Negreşti Oaş şi Satu Mare, cât şi inginerii topografi că nu i-au făcut dreptate. În cele din urmă, reprezentanţii Prefecturii i-au explicat turţanului că este vorba despre o decizie definitivă şi irevocabilă care trebuie respectată atât de reprezentanţii Prefecturii, cât şi de el, ca persoană. “Bună sau rea, decizia trebuie respectată de către toţi. Noi nici măcar nu avem dreptul să comentăm această decizie”, a explicat consilierul Cosmin Dorle.

  Totodată, bărbatul a mai fost informat că nu l-a obligat nimeni să aleagă calea Instanţei ci, în baza documentelor prezentate, i-a fost oferită soluţia cea mai la îndemână. Pe de altă parte, Prefectura Satu Mare nu are nicio vină că două complete de judecată au dat verdicte care nu au fost pe placul lui Vasile Mariţa.

  Violare de proprietate
  Un caz interesant a fost şi cel prezentat de Maria Ofimias, din Negreşti Oaş. Femeia s-a plâns că un vecin de-al său i-a distrus gardul şi i-a tăiat pomii de pe proprietatea sa, profitând şi de faptul că locuieşte în Italia. S-a adresat Poliţiei pentru tulburare de proprietate dar nu s-a făcut nimic. Consilierul Prefecturii, Cosmin Dorle, i-a sugerat femeii să se adreseze Instanţei pentru grăniţuire, situaţie în care va fi desemnat un expert topograf care, pe baza actelor, va delimita cele două proprietăţi.

  Sătmăreanul Ioan Sabău s-a plâns de faptul că unul dintre vecinii săi a închis poarta de acces în curtea comună a imobilului unde locuieşte. Acesta a fost sfătuit să depună o petiţie la Prefectură în baza căreia se va putea dispune Primăriei Satu Mare şi Poliţiei Locale să cerceteze situaţia şi să ia măsurile ce se impun. Bineînţeles, ca de fiecare dată la audienţele de la Prefectură, nu au lipsit şi obişnuitele probleme de fond funciar.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE