More


  Datorită bugetului redus, ACS Volei Municipal renunță la Cupa CEV

  - Advertisement -

  1

  Conducerea echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău, vicecampioană națională, a luat decizia de a nu participa la ediția viitoare a Cupei CEV, motivele fiind legate de cheltuielile mari de deplasare, dar și un lot care urmează a suferi modificări, în condițiile în care principalul acționar, Primăria Zalău, nu va putea asigura același buget ca în prezent.

  „Am luat decizia, și am și comunicat-o Federației Române de Volei, de a nu participa în cupele europene. Dacă aveam siguranța că vom întâlni un adversar din Europa unde ne puteam deplasa cu autocarul era o chestiune, dar să prinzi o deplasare până undeva la capătul Rusiei, să schimbi două avioane și să plătești o grămadă de bani, un sfert din bugetul anual, cu o altă echipă, e clar că echipa pe care am avut-o nu o să ne-o putem permite, e altceva. Vom diminua bugetul, vor fi și contracte diminuate și vom aduce altfel de jucători. Unii dintre ei sunt sub contract și vor rămâne. Încercăm să facem o figură onorabilă, dar cel puțin în momentul de față nu mai putem să susținem acel buget de 2,8-3 milioane, cât a fost”, a declarat Radu Nistorescu, președintele clubului de volei și administratorul public al municipiului Zalău pentru Agerpres.

  Administratorul public a mai precizat și faptul că Primăria Zalău are în derulare multe proiecte la care trebuie să asigure finanțarea sau partea de cofinanțare, în cazul fondurilor europene, proiecte pentru care este nevoie de o sumă importantă de bani, ceea ce va duce la diminuarea bugetului echipei de volei.

  Echipa de volei masculin și-a schimbat denumirea, în luna iunie 2013, din Remat Zalău în Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău. Modificarea a survenit după ce grupul de firme Remat s-a retras din acționariatul clubului, acesta fiind format acum din Primăria Zalău și Consiliul Local Zalăui – 92%, Consiliul Județean Sălaj – 4% și o firmă privată, SC Drilling Equipment SRL – 4%.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare