More

  Dragnea: Cred că între PSD şi presă e o relaţie apropiată. Am făcut tot ce am putut să aveţi condiţii

  1

  Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, întrebat de ce presa nu are acces la lucrările CExN, că între PSD şi presă există o relaţie foarte apropiată şi că s-a făcut tot ce s-a putut ca jurnaliştii să beneficieze de condiţii foarte bune în cursul zilei.

  Înrebat de ce în PSD s-a decis ca presa să stea departe de lucrările CExN, Dragnea a răspuns: “(…) Ştiţi că este un neadevăr. Eu sunt aici cu dumneavostră şi cred că suntem într-o relaţie foarte apropiată între PSD şi presă. Sub nici o formă”.

  El a spus că jurnaliştii pot să stea lângă locul în care PSD poartă discuţiile în CExN.

  “Dar sunteţi lângă. Am hotărât şi noi că putem avea o discuţie, toate partidele au discuţii în CExN cum e şi acesta lărgit. Nu sunt discuţii publice”, a spus Dragnea.

  El a precizat că deciziile de la CExN vor fi transmise luni de preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

  “Dar nu e corect să spuneţi lucrul ăsta, că noi suntem apropiaţi de presă şi am făcut tot ce am putut să aveţi condiţii foarte bune astăzi”, a spus Dragnea.

  În spaţiul rezervat jurnaliştilor la CExN din Orăştie, unde fuseseră montate două corturi şi o toaletă ecologică, au venit, duminică seara, pentru a face declaraţii de presă, Liviu Dragnea şi Dan Şova.

  Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a fost convocat duminică seară la Orăştie, şedinţa fiind informală. Reuniunea se desfăşoară în fosta bază militară şi fabrică de muniţie, devenită complex turistic, cu specific militar.

  Complexul, care se întinde pe aproximativ 80 de hectare, se află în apropierea oraşului Orăştie, într-o zonă împădurită, accesul făcându-se exclusiv pe un drum pe care se află două puncte de control.

  Jurnaliştilor li s-a permis accesul în incinta complexului, însă doar până la al doilea punct de control.

  Astfel, lângă zona împădurită, pe partea dreaptă a drumului de acces, au fost montate două corturi, trei mese şi bănci, precum şi o toaletă ecologică. Ziariştii au, de asemenea, acces la curent electric, asigurat prin montarea sucesivă a câtorva prelungitoare.

  Social-democraţii au început să vină la şedinţa CExN în jur de ora 17.00, în condiţiile în care mai mulţi dintre aceştia au ajuns deja cu o zi înainte.

  Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, se află încă de sâmbătă la Orăştie, în timp ce preşedintele PSD, Victor Ponta, urmează să ajungă luni dimineaţă.

  Având în vedere caracterul informal al reuniunii, presa nu are acces la şedinţă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE