More

  Expoziţie foto despre Ţara Codrului la Muzeul de Artă

  vernisaj

  La Muzeul de Artă Satu Mare s-a desfăşurat ieri cea de-a XII-a ediţie a expoziţiei de fotografie etnografică “Fotoetnografica”. La vernisaj au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Maramureş şi Satu Mare, Ştefan Mariş, respectiv Felician Pop, coordonatorul proiectului, Felician Săteanu, şi doi din fotografii sătmăreni implicaţi în cadrul proiectului, Vlad Chiorean şi Ştefan Enyedi.

  La această expoziţie sunt expuse peste 60 de fotografii realizate de şase artişti fotografi, în cadrul căreia sunt prezentate tradiţiile şi obiceiurile din Ţara Codrului. Preşedintele Adrian Ştef a declarat că este un proiect foarte important pentru judeţul Satu Mare, unde să se poată promova multiculturalitatea şi speră ca anii viitori proiectul să ajungă şi în Ţara Oaşului.

  Directorul Ştefan Mariş s-a arătat încântat că proiectul a continuat şi în Ţara Codrului, deoarece anul trecut era pe punctul de a se încheia. Tot cu această ocazie a fost lansat minialbumul care cuprinde o selecţie întocmită ca urmare a celei de-a XII-a ediţii a Taberei “Fotoetnografica”, 12-23 aprilie, Ţara Codrului.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE