More


  Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei. Ceremonia de depunere a jurământului – VIDEO, GALERIE FOTO

  - Advertisement -
   

  Noul rege al Spaniei Felipe al VI-lea de Bourbon a depus jurământul, joi, în Parlamentul de la Madrid, după abdicarea tatălui său, Juan Carlos, după 39 de ani de domnie. Felipe al VI-lea a primit joi dimineaţa de la tatăl său Juan Carlos centura de căpitan general al forţelor armate, o ceremonie care a declanşat festivităţile proclamării sale.

  “Jur să îmi îndeplinesc cu credinţă funcţiile, să respect şi să veghez la respectarea Constituţiei şi a legilor şi să respect drepturile cetăţenilor şi regiunilor autonome”, a declarat noul rege, în vârstă de 46 de ani, în aplauzele deputaţilor şi senatorilor reuniţi în Congres.

  Felipe al VI-lea pledează pentru o monarhie “integră” şi o Spanie unită

  Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, şi-a proclamat, joi, “încrederea în unitatea Spaniei”, în faţa intensificării separatismului catalan, promiţând o monarhie “integră şi transparentă” după scandalurile care au afectat familia regală.

  “Vrem o Spanie în care toţi cetăţenii să regăsească încrederea în instituţii” şi “în care să îşi aibă locul toate formele de a se simţi spaniol”, a declarat el în cadrul discursului de proclamare susţinut în faţa Congresului.

  Noul rege al Spaniei îi aduce un omagiu tatălui său, Juan Carlos

  Noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea de Bourbon, i-a adus un omagiu, joi, tatălui său Juan Carlos, care a abdicat în favoarea sa, lăudând rolul acestuia în “reconcilierea spaniolilor” după dictatura lui Franco.

  “O domnie excepţională devine astăzi parte din istoria noastră, cu o moştenire excepţională”, a declarat regele, în vârstă de 46 de ani, în cadrul discursului său de proclamare susţinut în faţa Parlamentului.

   

   

  Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, care a semnat miercuri foarte emoţionat actul de abdicare, i-a trecut centura roşie fiului său, în vârstă de 46 de ani, purtând o uniformă militară de paradă, în cadrul unei ceremonii la Palatul Zarzuela, în prezenţa membrilor Familiei Regale şi unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei.

  mediafax  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img