More


  Forma propusă de Tăriceanu pentru declaraţia Parlamentului trebuie îmbunătăţită

  - Advertisement -

  ponta

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că forma propusă de Călin Popescu Tăriceanu pentru declaraţia pe care Parlamentul urmează să o adopte pentru a cere demisia şefului statului, Traian Băsescu, trebuie îmbunătăţită.

  ”Ne-a prezentat domnul preşedinte Tăriceanu acel text şi noi am fost de acord cu ideea adoptării unei declaraţii politice a Parlamentului. Dar forma, cu siguranţă, trebuie îmbunătăţită”, a spus Ponta. El a spus că liderii coaliţiei guvernamentale au luat act de iniţiativa lui Tăriceanu, căreia i s-a alăturat şi preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, astfel încât convocarea şedinţei comune a Camerei şi Senatului în care va fi adoptată declaraţia politică va avea loc miercuri. Ponta a spus că parlamentarii PSD-UNPR vor vota această declaraţie politică, iar cei ai UDMR vor lua o decizie în momentul în care vor vedea textul declaraţiei. ”Dacă va exista această şedinţă – şi va exista – şi dacă ajungem la un acord, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla, parlamentarii PSD-UNPR vor vota în favoarea declaraţiei politice care să ceară preşedintelui României asumarea politică a răspunderii pentru buna funcţionare a Justiţiei şi pentru imaginea internaţională a României”, a spus Ponta.

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că a propus adoptarea unei declaraţii politice privind necesitatea demisiei de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat fratele acestuia. Pe site-ul Senatului a fost postat un proiect de declaraţie care să fie supus votului în plenul acestei camere. ”Pe data de 6 iunie 2012, Parlamentul l-a suspendat din funcţie pe Preşedintele României. La Referendumul organizat pe 29 iulie 2012, o majoritate de 87% din cei care s-au prezentat la urne a votat pentru demiterea Preşedintelui României. Voinţa majorităţii covârşitoare a votanţilor a fost înfrântă atunci în condiţiile cunoscute. În ciuda acestui vot de blam, atitudinea Preşedintelui României nu s-a ameliorat în ultimii doi ani, din contră, au apărut noi manifestări contrare constituţiei sau la limita constituţionalităţii, cu precădere în preajma alegerilor, dar nu numai. Scandalul intern fără precedent şi cu largi ecouri internaţionale negative generat de arestarea fratelui Preşedintelui României, de legăturile acestuia cu indivizi care au acţionat în afara legii, dar şi de împrejurarea că Preşedintele României avea cunoştinţă de mai bine de un an de potenţialul penal al acestor relaţii şi activităţi, dar nu a intervenit pentru curmarea acestei stări de fapt, au creat o situaţie şi o imagine incompatibile cu statutul funcţiei de Preşedinte al României şi cu mult sub demnitatea impusă acestei poziţii în stat. Având în vedere cele menţionate, Senatul României întrunit în plenul său, solicită preşedintelui României, Traian Băsescu, să-şi prezinte demisia de onoare”, se arată în proiectul de declaraţie iniţiat de Tăriceanu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img