More

  Klaus Iohannis, noul preşedinte al PNL

  johannis_bun

  Klaus Iohannis a câştigat, sâmbătă, alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1.334 de voturi, din totalul de 1.479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi.

  Din totalul de 1.519 voturi exprimate, au fost valabile 1.479. Klaus Iohannis a primit 1.334 de voturi pentru şefia PNL, în timp ce contracandidatul său, Ioan Ghişe, a primit 144 de voturi. 41 de voturi au fost declarate nule. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ales sâmbătă în fruntea partidului de către congres, a precizat, în discursul de după anunţarea rezultatului votului, că resursele umane ale formaţiunii nu trebuie irosite, el invitând înapoi în PNL pe cei care au crezut că le va fi mai bine în afară. “Niciodată un partid nu poate să fie prea mare şi niciodată nu trebuie să fie irosite resursele – mă refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea daţi-mi voie azi, aici, de la această tribună, să invit înapoi în partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut că le este mai bine în afara partidului”, a spus Iohannis, în apluzele sălii. “Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur că vom reuşi prin noi înşine”, a adăugat Iohannis.

  El a ţinut să le mulţumească celor care l-au ales şi i-au acordat votul de încredere. “Mulţumesc mult. Mulţumesc domnului preşedinte Quintus. Mulţumesc, dragi liberali. Vă mulţumesc – este un vot copleşitor – pentru votul de încredere . Acest rezultat pentru mine este foarte emoţionant’, a spus Iohannis.

  Congresul PNL a votat, sâmbătă, rezoluţia privind aderarea partidului la grupul Popularilor Europeni, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi împotrivă. După vot, preşedintele partidului, Klaus Iohannis a arătat că rezoluţia a fost adoptată cu “largă majoritate”, doar trei delegaţi fiind împotrivă. “Constat că PNL a setat direcţiile importante pentru perioada următoare, aprobând unificarea dreptei, constând în fuziunea cu PDL şi aderarea la PPE”, a spus Iohannis.

  Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că este în măsură să confirme că “PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL. “Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL. Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi “împotrivă” şi 4 abţineri.

  Ponta, mesaj pentru Congresul PNL
  Premierul Ponta a postat, sâmbătă, un mesaj pe contul său de Facebook, în care urează succes Congresului PNL, aflat în desfăşurare la Palatul Parlamentului, el arătând că le mulţumeşte votanţilor PNL pentru aportul la construcţia USL, dărâmarea Guvernului Ungureanu şi înlăturarea baronilor PDL. “Urez succes Congresului Partidului National Liberal – un partid cu mare tradiţie şi o contribuţie istorică importantă în viaţa politică a României. Le multumesc tuturor militanţilor şi votanţilor PNL pentru aportul la construcţia USL şi pentru sprijinul esenţial pe care l-au dat în 2012 pentru doborârea Guvernului PDL condus de MRU ( un guvern corupt şi incompetent care a dus România pe marginea prapastiei!) şi pentru înlăturarea din conducerea locală a judeţelor şi oraşelor a odioşilor baroni PDL – isti. Asigur PNL de respectul meu şi le urez să contribuie în continuare la obiectivul fundamental al schimbării României!”, a scris Ponta pe Facebook.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE