More

  „Luminile Codrului”, proiect cultural regional

  Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a demarat, zilele trecute, un nou proiect cultural. Este vorba de „Luminile Codrului”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi implementat de instituţia sălăjeană de cultură, în parteneriat cu Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Asociaţia de Dezvoltare „Pro Maja” din Bogdand, judeţul Satu Mare.

  Proiectul vizează zona etnografică denumită „Ţara Codrului”, care acoperă porţiuni din cele trei judeţe, iar prima activitate al acestuia presupune identificarea unor construcţii cu o vechime mai mare de 80 de ani, care să aibă elemente de specificitate pentru zonă.

  Principalele rezultate concrete aşteptate după finalizarea proiectului sunt: crearea de puncte de contact cultural şi turistic cu caracter muzeal organizate şi funcţionale în judeţele implicate, raport de cercetare de teren, hărţi cu puncte de interes, fluturaşi, broşuri, micromonografii ale zonei Ţării Codrului, sesiuni de instruire, o pagină web a proiectului, raport final al proiectului, panouri de semnalare a locaţiilor punctelor de contact, obiecte cu relevanţă culturală tradiţională cu o vechime de peste 80 de ani.

  Din valoarea totală a proiectului, respectiv 82.828 de lei, 62.105 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă prin AFCN, iar aproximativ 20.723 de lei contribuţia Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE