More


  Migranţi sirieni prinşi lângă Horea cu călăuze bulgare

  - Advertisement -

  arestat

  Un cetăţean bulgar care încerca să faciliteze trecerea ilegală a frontierei pentru patru migranţi sirieni a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Carei – ITPF Sighetu Marmaţiei în apropierea localităţii Horea. Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Un alt cetăţean bulgar care călăuzea grupul de imigranţi sirieni a fost prins de autorităţile de frontieră maghiare.

  Captură lângă fâşia verde
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei au declanşat miercuri o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. În jurul orei 03.00, o patrulă a Poliţiei de Frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Horea, un autoturism care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina în cauză, însă când aceasta a ajuns lângă poliţiştii de frontieră, şoferul a demarat în trombă, oprindu-se lângă linia de frontieră. Persoanele aflate în autoturism au ieşit din maşină şi au încercat să fugă, dispersându-se pe mai multe direcţii, ignorând somaţiile verbale ale oamenilor legii. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut şoferul autoturismului şi alte două persoane, pe care le-au condus la sediul SPF Carei în vederea continuării cercetărilor. Totodată, au fost informate despre eveniment şi autorităţile de frontieră maghiare, care au reţinut alţi doi cetăţeni sirieni şi un cetăţean bulgar.

  Călăuza bulgară, arestată
  În urma verificărilor, s-a constatat că şoferul maşinii este cetăţean bulgar Velikov Valentin, în vârstă de 47 de ani, iar cei doi pasageri sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 26, respectiv 29 de ani. Sirienii le-au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă în Germania, unde urmau să plătească şoferului bulgar câte 2.500 euro fiecare. Cetăţeanul bulgar a fost prezentat instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar sirienii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă în acest caz, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img