More

  Nu am ajuns la negocieri cu PPDD pe intrarea la guvernare

  liviu-dragnea

  Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că încă nu s-a ajuns la o negociere cu PPDD privind intrarea la guvernare şi că ar fi bine să fie mai calmi toţi, referindu-se la poziţia UDMR potrivit căreia o cooptare a PPDD ar fi “un dezastru, ca imagine”. “Fiecare opinie contează, dar noi nu am ajuns la negocieri cu PPDD pentru intrarea la guvernare. Ar fi bine să fie mai calmi, toţi”, a spus Liviu Dragnea, despre declaraţiile liderului UDMR Kelemen Hunor. El a precizat că această discuţie este ca “drobul de sare”. “Când o să avem mai multe informaţii, ne vedem cu cei de la PPDD. Nu excludem, nu vrem să închidem discuţiile cu cei de la PPDD”, a adăugat Dragnea.

  Întrebat dacă UDMR sau UNPR au cerut PSD întreruperea acestor negocieri, Liviu Dragnea a afirmat: “PSD nu e un partid de mâna a doua, căruia să îi ceară cineva, ferm, acest lucru. Asta ca să mă exprim elegant. Noi nu cerem partenerilor, în general, pe un asemenea ton, astfel de acţiuni şi nici ei nu ne cer”. “Noi nu am discutat cu PPDD intrarea la guvernare. Am avut o primă discuţie, să vedem dacă putem realiza o colaborare, în primul rând în plan local şi se pare că nu sunt semne foarte bune. Avem la Cluj probleme, avem la Braşov probleme, am văzut declaraţii şi la Gorj”, a mai spus Dragnea.

  Liviu Dragnea a mai declarat că în prima discuţie cu cei de la PPDD s-au stabilit domeniile de colaborare, primul fiind colaborarea în teritoriu, urmat de colaborarea parlamentară şi cea guvernamentală. “Primul palier este cel local, nu putem merge din groapă în groapă, prin judeţe, privind colaborarea la nivelul autorităţilor locale şi să continuăm cu celelalte paliere. Asta este problema”, a spus Dragnea.

  Preşedintele executiv al PSD a precizat că va avea loc o nouă discuţie cu PPDD zilele acestea, urmând să se facă o evaluare privind situaţia din toate judeţele. “Am avut discuţii şi cu colegii de la Brăila”, a spus Dragnea.

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi că nu este de acord cu aceasta, el precizând că fără votul coaliţiei nu ar trece de Parlament o astfel de formulă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE