More

  Obama: Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu ia măsuri rapide pentru detensionarea crizei ucrainene

  1

  Preşedintele american, Barack Obama, a ameninţat miercuri Rusia cu noi sancţiuni, dacă aceasta refuză să ia “măsuri rapide” pentru detensionarea situaţiei în Ucraina, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

  În cursul unei convorbiri telefonice cu premierul italian, Matteo Renzi, Obama a “subliniat necesitatea ca Rusia să ia măsuri concrete pentru a înceta transportul de armament spre Ucraina şi să-şi folosească influenţa asupra grupurilor separatiste, pentru a le convinge să respecte armistiţiul privind încetarea focului”, potrivit Executivului american.

  Obama şi Renzi au “convenit că continue cooperarea în vederea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Russie, dacă aceasta nu va lua măsuri rapide penru detensionarea situaţiei din estul Ucrainei”, afirmă Casa Albă.

  Ei au subliniat “importanţa pentru Guvernul ucrainean şi separatişti de a continua discuţiile cu privire la punerea în aplicare a planului de pace propus de preşedintele” ucrainean Petro Poroşenko.

  Occidentalii acuză Rusia că oferă armament insurgenţilor, cu scopul de a destabiliza aceasă fostă republică sovietică, care urmează să semneze vineri Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE