More


  Pierderile de apă, reduse considerabil la Negreşti Oaş

  - Advertisement -

  apaserv

  Finalizarea lucrărilor la contractul “Reabilitarea conductei de aducţiune pentru oraşul Negreşti Oaş”, care a fost semnat ieri la sediul Primăriei Satu Mare, va duce la reducerea substanţială a pierderilor de apă înregistrate în prezent la Negreşti Oaş. Semnarea contractului s-a făcut în prezenţa primarului Dorel Coica, a directorului SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean, a directorului ADI Apă-Canal, Octavian Lazin, a reprezentanţilor firmelor constructoare, şi a echipei de proiect a companiei de apă.

  Al cincilea contract semnat pentru Negreşti
  Conform celor declarate de Dan Stegerean, contractul de ieri este al cincilea semnat pentru oraşul Negreşti Oaş în cadrul proiectului major de investiţii “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, al 16-lea semnat în cadrul acestui proiect şi al 12-lea contract de lucrări. Directorul companiei de apă a precizat că s-a luat decizia semnării acestui contract la Satu Mare pentru că Primăria municipiului este acţionarul majoritar al SC Apaserv SA.
  Primarul Dorel Coica a precizat că atât lucrările realizate în municipiul Satu Mare, unde cele două firme asociate execută lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, cât şi cele ce vor fi executate în Negreşti Oaş, le doreşte a fi de calitate şi executate în termen. “Sunt convins că şi doamna primar de la Negreşti, Aurelia Fedorca, îşi doreşte acelaşi lucru şi îşi va da tot concursul pentru realizarea în bune condiţii a acestor lucrări”, a mai precizat edilul şef, care a ameninţat că va apărea inopinat pe şantierele de lucru. Directorul ADI Apă-Canal, Octavian Lazin, a atras atenţia firmelor constructoare să respecte atât parametrii tehnici şi de calitate cât şi termenul de execuţie al lucrărilor.

  Reprezentanţii firmelor constructoare, Silagyi Francisc şi Toth Geza, mulţumind pentru încrederea acordată odată cu cel de-al doilea contract de lucrări semnat, au promis că lucrările vor fi executate la timp şi în condiţii de calitate maximă, adăugând că îşi doresc ca până la iarnă să finalizeze circa 90% din aceste lucrări.

  Conducte de aducţiune reabilitate pe circa 6 km
  S-a trecut apoi la semnarea contractului de lucrări, care are ca obiectiv principal eliminarea pierderilor de apă ce se înregistrează în prezent la aducţiunea din Negreşti Oaş. În cadrul contractului “Reabilitarea conductei de aducţiune pentru oraşul Negreşti Oaş” vor fi executate lucrări de reabilitare a circa 2,7 km de conductă de aducţiune de la Valea Rea, cu un debit de 50 de litri/secundă, a circa 2,5 km de conductă de aducţiune de la Valea Albă, cu un debit de 10 litri/secundă precum şi a circa unui kilometru de conductă de la captarea din râul Tur, cu un debit de 15 litri/secundă.

  Valoarea totală a proiectului este de 3,57 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuţie a contractului este de 28 de luni, din care 16 luni durata de execuţie a lucrărilor şi 12 luni perioada de notificare a eventualelor defecte.

  Contractul de lucrări semnat ieri face parte din proiectul major de investiţii “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, valoarea totală a acestuia fiind de peste 433,5 milioane de lei fără TVA. Proiectul are prevăzute lucrări în municipiile Satu Mare şi Carei, în oraşele Negreşti Oaş, Tăşnad, Livada şi Ardud, în comunele Botiz, Lazuri, Păuleşti, Odoreu, Foieni, Căpleni, precum şi în satele Ambud şi Mădăras.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare