More


  Ponta, despre o Declaraţie a Parlamentului privind demisia lui Băsescu: Coaliţia va discuta azi

  =

  2

  Membrii coaliţiei de guvernare vor discuta, luni, despre posibilitatea iniţierii unei acţiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaraţii a Parlamentului, pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele său, potrivit liderului PSD, premierul Ponta.

  Întrebat, la Antena 3, care trebuie să fie pentru preşedintele Traian Băsescu consecinţa situaţiei în care se află fratele său, despre care a afirmat că avea cunoştinţă, şi dacă majoritatea parlamentară, din care face parte şi PSD, vrea să adopte o Declaraţie a Parlamentului pentru demisia preşedintelui, Ponta a răspuns că nu vrea să discute despre cazul concret, dar a arătat în acelaşi timp că, din punct de vedere politic, oriunde în Europa un preşedinte al cărui membru de familie este implicat într-un astfel de caz are la dispoziţie o decizie politică, corectă, şi anume demisia.

  “În ceea ce priveşte modul în care majoritatea parlamentară va acţiona sau va acţiona în continuare, nu vreau să spun eu astă-seară, nu pot să decid singur, însă cu siguranţă mâine avem şedinţa de coaliţie de guvernare şi vom discuta inclusiv dacă există sau nu posibilitatea unei acţiuni parlamentare. Mâine cu siguranţă nu o să ne facem că nu există subiectul”, a spus Ponta.

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, sâmbătă, că va face demersuri pentru ca “rapoartele SRI şi SPP” privind protecţia şefului statului “în cazul vizitelor la clanul Bercea” să ajungă la Comisile Parlamentare pentru un raport din care să rezulte dacă preşedintele a fost sau nu informat.

  Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare.

  Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

  Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

  Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

  Scandalul a început miercuri seară, odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea. Înregistrările au provocat un scandal în mediul politic de la Bucureşti. Premierul a cerut demisia şefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei. Purtătorul de cuvânt al şefului statului a declarat joi seară că “demisia lui Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei”.

  Preşedintele Băsescu a susţinut, joi la prânz, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. El a spus că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele pe care acesta le are. De asemenea, el a menţionat că face apel face apel la orice poliţist, procuror sau magistrat din cazul Sandu Anghel ca, dacă a existat vreo intervenţie a sa în anchetă sau decizia justiţiei, să o facă publică.

  Traian Băsescu a mai spus că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, Mircea Băsescu, şi că, mai mult, consideră că acesta nu trebuia să se implice într-o zonă cu astfel de oameni şi într-un asemenea anturaj.

  La final, cu lacrimi în ochi, preşedintele a spus că îşi încheie declaraţia de la Palatul Cotroceni “asigurând” că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

  Premierul Ponta a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că discursul preşedintelui Traian Băsescu legat de cazul fratelui său reprezintă o ipocrizie dacă nu va fi însoţit şi de demisia din funcţia prezidenţială, deoarece orice decizie a justiţiei va fi legată de el atât de către cetăţeni, cât şi de către oficiali din străinătate.

  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine, într-un comunicat remis MEDIAFAX joi seară, că “demisia şefului statului ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei”, astfel creându-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, “care i-a apărat public fără nicio ezitare pe colegii de partid chemaţi în faţa justiţiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img