More


  Primăria Municipiului Zalău vrea Parc Industrial

  - Advertisement -
  2

  Consilierii locali au aprobat componența comisiei de negociere care va avea ca atribuții achiziționarea unor terenuri, în vederea construirii unui Parc Industrial în Municipiul Zalău. Acest obiectiv de investiții se înscrie pe lista priorităților Primăriei Municipiului Zalău, așa cum au fost ele prezentate de primarul Radu Căpîlnașiu, la începutul acestui an.

  Oportunitatea dezvoltării unui parc industrial în Zalău este dată de posibilitățile de finanțare, prin proiecte europene, a infrastructurii pentru aceste zone, în perioada 2014 – 2020, și de faptul că aici se pot dezvolta activități economice cu surse atrase sau prin parteneriate cu agenți economici.

  „Dorința noastră este să achiziționăm 10 ha de teren, pentru un parc industrial, cu posibilități de extindere, care să fie un punct de creștere, și unde să se dezvolte zona industrială. Ne punem cu toții problema locurilor de muncă deficitare în Municipiul Zalău și trebuie să fie o prioritate, chiar prioritate zero, creșterea posibilităților, a oportunităților de ocupare a unui loc de muncă, tocmai pentru a nu ne trezi la un moment dat cu un oraș depopulat. Știm că există un anumit exod din Zalău, spre orașe mai mari, tocmai pentru oportunitățile pe care le oferă aceste orașe, inclusiv în zona locurilor de muncă, lucru pe care dorim să-l stopăm. În discuțiile pe care le-am avut cu investitori, ei erau interesați de infrastructură de afaceri, deja pusă la punct, și pe care nu o aveam”, a explicat Radu Căpîlnașiu, primarul Municipiului Zalău, inițierea proiectului de hotărâre, votat de consilieri.

  Obiectivul final al unei astfel de investiții este diversificarea economiei locale și dezvoltarea de noi activități economice, cu valoare adăugată. Nu în ultimul rând, scopul final al investiției programate de Primăria Municipiului Zalău este crearea de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor populației.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare