More

  PS Iustin Sigheteanu şi-a aniversat ziua de naştere

  psi

  PS Iustin Sigheteanu, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, şi-a sărbătorit luni, în ajunul sărbătorii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, ziua de naştere. Ierarhul maramureşean a oficiat o Sfântă Liturghie Arhierească în Catedrala Ortodoxă “Sfânta Treime” din Baia Mare în semn de mulţumire pentru toate darurile revărsate de Dumnezeu în viaţa sa. La eveniment a fost prezent şi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, care l-a felicitat pe PS Iustin Sigheteanu cu această ocazie.

  Sfânta Liturghie a fost oficiată dimineaţă, cu începere de la ora 10.00, alături de un sobor format din zece preoţi, printre care şi directorul Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, preotul Gabriel Groza.

  La finalul slujbei religioase, PS Iustin Sigheteanu a apreciat faptul că, alături de autorităţile din judeţul Maramureş, la eveniment a fost prezent şi prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, alături de directorul Liceului Ortodox, Gabriel Groza. În afară de felicitări, delegaţia sătmăreană i-a înmânat PS Iustin Sigheteanu un frumos coş cu flori şi un cadou simbolic. Prefectul Eugeniu Avram l-a felicitat personal pe episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, oferindu-i o felicitare cu mesajul: “Preasfinţite Părinte Episcop, vă rog să primiţi din partea mea cele mai alese gânduri de preţuire. Bunul Dumnezeu să vă rânduiască multă sănătate şi spor în vrednica dumneavoastră slujire”. La finalul Sfintei Liturghii, în catedrala băimăreană au ajuns şi protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic, precum şi cel de Oaş, Mihai Feher.

  PS Iustin Sigheteanu, profund emoţionat, le-a mulţumit tuturor celor care l-au felicitat, în special prefectului Eugeniu Avram, după care s-a ciocnit câte o cupă de şampanie.

  PS Iustin Sigheteanu s-a născut în 23 iunie 1961, în comuna maramureşeană Rozavlea, fiind al patrulea copil al familiei sale. În 1976, la doar 15 ani, a intrat ca frate de mănăstire la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia. În anul 1985 a fost tuns în monahism la aceeaşi mănăstire, avându-l ca naş de călugărie pe ÎPS Justinian Chira. În 22 martie 1994, la propunerea ÎPS Justinian Chira, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române aprobă alegerea Preasfinţitului Iustin Sigheteanu în funcţia de arhiereu vicar, iar în 17 aprilie a aceluiaşi an, la Mănăstirea “Sfânta Ana”, avea loc hirotonia sa ca arhiereu.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE