More


  Regal de folclor multicultural la Zilele Judeţului

  - Advertisement -

  varu-sandel

  Un adevărat regal multicultural de folclor a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul Zilelor Judeţului Satu Mare, în cadrul căruia au susţinut recitaluri de excepţie Petrică Mureşan, Văru’ Săndel şi Aurel Tămaş, iar în cursul zilei de duminică au urcat pe scenă Ansamblul Transilvania, Viorica Macovei, respectiv Ionuţ Fulea şi Codru de România. La spectacolele de folclor au participat, alături de numeroşii sătmăreni care au umplut centrul Sătmarului, şi conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare, reprezentată de preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, alături de directorul Cancelariei prefectului, Raul Băbţan, şi primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca.

  Petrică Mureşan a deschis seara de folclor
  Concertele de folclor au debutat sâmbătă seara cu Ansamblul Cununiţa Satu Mare, care a continuat cu un moment spectaculos susţinut de Ansamblul de stat secuiesc “Harghita” din Miercurea Ciuc, urmat de un recital susţinut de tânăra artistă de muzică populară Georgiana Marina. După care au avut loc, în faţa a sute de sătmăreni, cele mai aşteptate recitaluri, care au fost deschise de renumitul interpret de muzică populară Petrică Mureşan, alături de orchestra “Horile Sătmarului”. Ca de fiecare dată, artistul a încântat publicul prin prestaţia sa, acesta interpretând printre altele: “Să dai viaţă”, “Io-s român nu mi ruşine”, “Crâşmăriţă ochi de mură”.

  Spectacol de excepţie cu Văru’ Săndel şi Aurel Tămaş
  În continuare, Petrică Mureşan l-a chemat pe scenă pe Văru’ Săndel, care cu glumele sale i-a încântat pe sătmărenii aflaţi în număr mare în Piaţa Libertăţii. Văru’ Săndel a debutat cu “Şoferia”, după care a cerut o sticlă de bere unui spectator pe care a savurat-o pe parcursul întregului său recital. Cu această ocazie, el i-a chemat pe scenă pe preşedintele Adrian Ştef şi pe vicepreşedintele Mircea Govor, care le-au urat sătmărenilor tradiţionalul “La Mulţi Ani!” şi să se distreze de minune.

  După care a continuat show-ul oferit de Văru’ Săndel, care a imitat-o pe regretata Marioara Murărescu şi i-a anunţat pe spectatori că va urma un recital cu Nicolae Furdui Iancu, însă totul s-a dovedit a fi doar o păcăleală. Totodată, Văru’ Săndel a cântat o piesă din repertoriul lui Nicolae Furdui Iancu. După care Văru’ Săndel a parodiat-o pe Laura Lavric şi a continuat cu Ciocârlia.

  aurel-tamas

  La finalul recitalului, acesta a interpretat alte două piese din propriul repertoriu, acestea fiind: “Nu dau la lopată, tată” şi “Capra vecinului”. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu recitalul susţinut de Aurel Tămaş, aflat pentru a doua oară consecutiv la Zilele Judeţului şi care a încălzit atmosfera cu cântecele sale de excepţie, precum şi cu glumele sale. Sătmărenii au apreciat evoluţia solistului, pe care au răsplătit-o cu ropote de aplauze.

  Regal folcloric cu Viorica Macovei şi Ionuţ Fulea
  Spectacolele de folclor au continuat şi în cursul zilei de duminică cu numeroase programe artistice susţinute de “Trandafirii Negri”, urmate de dansuri maghiare, germane şi codreneşti, prezentate de cei din Cărăşeu, Lipău, Căpleni, Tarna Mare, Apa, Viile Satu Mare, Bogdand, Bătarci, Tăşnad, Bixad, “Dănţăuşii Codrului” din Soconzel cu Malvina Madăr Iederan şi cei din Odoreu. Spectacolul de folclor a continuat cu recitalul susţinut de Herczku Agnes, urmat de cel al Ansamblului Transilvania. Seara de ieri s-a încheiat cu recitalurile de excepţie susţinute de Viorica Macovei şi Ionuţ Fulea, acompaniat de Codru de România.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare