More

  Salon VIP la Secţia diabet a Spitalului Judeţean Satu Mare

  diabet

  Secţia Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare are în dotare un nou salon VIP, graţie unei sponsorizări asigurate de către Clubul Lions Satu Mare. Astfel, în urma unei investiţii de 10.000 de lei s-a amenajat un salon dotat cu două paturi şi un grup sanitar propriu, urmând să se achiziţioneze şi aparatura electrocasnică pentru dotarea noului obiectiv. Investiţia a fost inaugurată ieri de către conducerile Spitalului Judeţean şi a Clubului Lions.

  Recunoştinţă din partea medicilor
  Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Erica Venemozer, şi-a exprimat încrederea că în urma gestului manifestat de către reprezentanţii Clubului Lions să apară şi alţi investitori. “Vă mulţumim din tot sufletul şi vă mai aşteptăm să ne ajutaţi în limita posibilităţilor. De asemenea, sper ca după acest eveniment şi în urma publicităţii de care se bucură vom deschide apetitul altor sponsori care să ne ajute în acest program de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă”, a declarat Erica Venemozer.

  Şeful Secţiei Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, Iosif Szilagyi, a precizat că în urma acestei investiţii se îmbunătăţesc condiţiile hoteliere din spital, astfel încât se va diminua turismul medical înspre alte spitale. “Aş dori să mulţumesc Clubului Lions pentru acest început de a crea condiţii umane pacienţilor din Satu Mare. Sper ca prin crearea unor condiţii foarte bune aici, în Spitalul Judeţean, tot mai puţine persoane să plece spre alte oraşe universitare. Noi încercăm ca din punct de vedere profesional să asigurăm condiţiile necesare, iar prin această intervenţie dânşii au reuşit să ne ajute să creăm condiţii hoteliere adecvate”, ne-a spus Iosif Szilagyi.

  Investiţie de 10.000 de lei
  Preşedintele Clubului Lions Satu Mare, Claudiu Figula, a precizat că în urma unei investiţii de 10.000 de lei s-a amenajat un salon dotat cu două paturi şi un grup sanitar propriu, urmând să se achiziţioneze şi aparatura electrocasnică pentru dotarea noului obiectiv. “În primul rând, nu pot să nu îmi aduc aminte de anul 2010, în perioada în care eram secretar, şi am reabilitat Centrul antidiabetic care se află la etajul III. Investiţia din 2010 a fost în valoare de 10.000 de euro. A fost un proiect de început şi ambiţios al Clubului Lions. Azi ne aflăm aici pentru a inaugura un salon cu două paturi şi cu o baie proprie, amenajat de Clubul Lions. Investiţia de ridică la 10.000 de lei. Prin protocolul dintre Clubul Lions şi Spitalul Judeţean se prevede ca primele încasări din taxele de ocupare a acestui salon vor fi investite pentru cumpărarea unui frigider, a unui televizor şi a unui cuptor cu microunde. Astfel încât să ridicăm nivelul acestui salon”, a declarat preşedintele Claudiu Figula.

  Clubul Lions, la zece ani de existenţă
  Preşedintele fondator al Clubului Lions la Satu Mare, Ioan Trif, a precizat că în ultimul deceniu membrii clubului au reuşit să contribuie la dezvoltarea vieţii sociale a judeţului. “Este o mare bucurie pentru mine, pentru că în acest an jubiliar Clubul Lions împlineşte zece ani, avem realizări frumoase. Iar aceasta este una dintre cele mai frumoase realizări ale clubului. Vor mai fi acţiuni şi în acest an, în special după mijlocul lunii iunie cu programul Ne jucăm şi reciclăm. Mă bucur foarte mult, Clubul Lions este întinerit, preşedintele Claudiu Figula este un om tânăr, are vârsta băieţilor mei, este foarte inimos. Iar aceste acţiuni, prin amploarea lor, i se datorează preşedintelui Claudiu Figula. A fost foarte perseverent”, a precizat Ioan Trif.

  Clubul Lions continuă proiectele sociale
  Preşedintele Clubului Lions Satu Mare, Claudiu Figula, a prezentat şi viitoarele proiecte care urmează să fie implementate la nivelul judeţului Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. “Dorim să amenajăm pe strada Gabriel Georgescu, la numărul 14, un centru de performanţă pentru copiii instituţionalizaţi. În momentul de faţă în casele de copii sunt peste 1.200 de copii, din care unul sau doi copii reuşesc să îşi continue studiile universitare, adică să facă o facultate. Dorim ca pe baza unui criteriu de meritocraţie să adunăm cei mai performanţi 12 copii din mediul instituţionalizat şi să le creăm condiţiile optime, să aducem profesori voluntari astfel încât în momentul în care termină liceul să meargă mai departe la facultate. Acest proiect îl vom desfăşura în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi cu Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”, a precizat Claudiu Figula.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE