More

  Sătmărenii, invitaţi la spectacol la Aeroport

  show

  Sătmărenii sunt invitaţi să ia parte la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente organizate la Satu Mare, şi anume Mitingul Aviatic, ajuns la a VII-a ediţie, care se va desfăşura azi, cu începere de la ora 12.00 la Aeroport. În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri în incinta Aeroportului, atât preşedintele Aeroclubului României, George Rotaru, cât şi liderul trupei “Baltic Bees” (Albinuţele Baltice), Artyom Soloduha, au promis un show de excepţie şi diferit faţă de cel prezentat anul trecut.

  Spectacol garantat
  În deschiderea conferinţei de presă, Claudiu Sulea, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, a precizat că faţă de anul trecut mitingul aviatic a fost decalat la sugestia reprezentanţilor Aeroclubului României, astfel încât sătmărenii să-i poată urmări pe toţi piloţii. În continuare, directorul Aeroclubului României, George Rotaru, a precizat că vine de fiecare dată cu plăcere la Satu Mare şi că la ediţia din acest an piloţii aeroclubului vor prezenta un spectacol şi mai frumos decât cel de anul trecut. “Din partea Aeroclubului României, la acest eveniment vor participa 11 aeronave şi vor fi prezenţi toţi piloţii lotului naţional de acrobaţie şi toţi membrii lotului de paraşutism. Îi aşteptăm la aeroport pe toţi sătmărenii, iar noi garantăm un spectacol deosebit”, a mai adăugat Eugen Rotaru.

  Totodată, liderul trupei “Baltic Bees”, Artyom Soloduha, a arătat că se află pentru a doua oară la Satu Mare şi că este o plăcere pentru el şi colegii săi să revină pe cerul Sătmarului. “Pentru acest an am pregătit un spectacol nou, diferit faţă de cel prezentat anul trecut, mai bun şi mai dinamic. Sperăm ca sătmărenii să aprecieze atât faptul că am venit la Satu Mare precum şi evoluţia noastră şi îi îndemn pe toţi să vină la aeroport, iar noi vom garanta un spectacol pe măsura aşteptărilor”, a mai spus liderul Albinuţelor Baltice.

  baltic

  De asemenea, la mitingul aviatic de azi va mai evolua un MIG 21 Lancer şi un elicopter “Puma” al Forţelor Aeriene Române.

  Curse gratuite spre Aeroport
  Cu aceeaşi ocazie, Claudiu Sulea a mai arătat că pentru ca sătmărenii să ajungă în bune condiţii la Mitingul Aviatic de la Aeroport, vor fi organizate curse din oră în oră din municipiul Satu Mare. Una dintre curse va porni din cartierul Micro 16, de pe strada Brânduşei, continuare în Micro 17 spre Aeroport, prima pornire fiind la 10.30, iar cea de a doua cursă va porni de la ora 10, din Piaţa 14 Mai – Cartierul Solidarităţii – Aeroport. Pentru cei care vor să se deplaseze cu autoturismele proprii, a fost amenajată o parcare la Aeroclubul Satu Mare.

  Mitingul Aviatic de azi este organizat de Consiliul Judeţean şi Aeroportul Satu Mare, în colaborare cu Aeroclubul României, şi a ajuns la a şaptea ediţie. Evenimentul va începe de la ora 12.00, iar intrarea este liberă.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE