More


  Satu Mare, promovat la nivel european

  - Advertisement -

  promovare01

  Conducerea Consiliului Judeţean, prin preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl, a inaugurat ieri Centrul Judeţean de Informare Turistică. Obiectivul a prins contur în urma unei colaborări între Judeţul Satu Mare şi Muzeul Județean Satu Mare, obiectul acordului de asociere constând în punerea la dispoziția Consiliului Judeţean de către Muzeul Judeţean a unui spațiu de 35,05 metri pătraţi, situat în Muzeul de Artă din municipiul Satu Mare. Conducerea Consiliului Judeţean a precizat că evenimentul de ieri reprezintă un eveniment istoric pentru turismul sătmărean, noul Centru de Informare Turistică având menirea de a transforma judeţul Satu Mare dintr-unul de tranzit pentru turişti într-o destinaţie turistică.

  “Moment istoric pentru turismul judeţean”
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că darea în folosinţă a Centrului Judeţean de Informare Turistică reprezintă un moment istoric pentru turismul sătmărean.

  “Eu cred că asistăm la un moment istoric. De acum putem spune că ne ocupăm cu adevărat de turismul judeţului Satu Mare. Iar prin faptul că în Strategia de Dezvoltare a Judeţului avem un punct important privind atragerea de turişti la noi în judeţ, eu cred că acum s-a făcut cu adevărat primul pas. S-ar putea spune că până acum au fost vorbe. Dar dacă ne uităm, putem afirma că ne-am concentrat pe infrastructura judeţului. Faptul că am continuat proiecte, cum este Luna Şes, asfaltăm pe mai departe drumuri de acces către obiective turistice şi avem în obiectiv şi să continuăm staţiunea de la Beltiug Băi, cred că toate aceste lucruri vin să încununeze faptul că judeţul Satu Mare este concentrat în a-şi atrage propriii turişti”, a precizat Adrian Ştef.

  promovare02

  Judeţ turistic, nu de tranzit
  Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat convingerea că judeţul Satu Mare se va transforma dintr-o zonă de tranzit într-o destinaţie pentru turişti.

  “Până acum turiştii tranzitau judeţul Satu Mare, din păcate. Iar acum, şi cu acest Centru de Informare Turistică – ce va putea să reprezinte toate frumuseţile judeţului nostru – să poată să dea o coerenţă celor care vor veni să viziteze judeţul nostru. Putem să le oferim ghid, să le prezentăm toate poveştile legate de obiectivele noastre turistice: castelul din Carei, cetatea din Ardud, cuptoarele dacice de la Medieş, dar şi celelalte lucruri pe care le putem prezenta, cred că marcăm un important moment. Vrem să introducem judeţul Satu Mare în circuitele turistice naţionale, iar obiectivul de a transforma judeţul Satu Mare dintr-un judeţ de tranzit în judeţ turistic, eu cred că îl vom realiza încet”, a conchis Adrian Ştef.

   

  Centrul, o necesitate
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a precizat că Centrul Judeţean de Informare Turistică era o necesitate, asigurându-i pe viitorii turişti că vor beneficia de toate serviciile în cadrul noului obiectiv.

  “Centrul de Informare Turistică era o necesitate şi mă bucur din suflet că după atâţia ani Consiliul Judeţean a reuşit să rezolve şi acest lucru. Este cu atât mai îmbucurător cu cât azi Muzeul de Artă s-a îmbogăţit cu acest Centru de Informare Turistică, obiectiv care este amplasat în centrul municipiului Satu Mare. Aşa că sperăm din suflet ca turiştii care vor vizita municipiul şi judeţul Satu Mare să aibă de unde să se informeze şi îi asigur de acest lucru pentru că vom avea personal de specialitate care va sta la dispoziţia turiştilor. Judeţul nostru, din păcate, nu a fost promovat după cum merită. Judeţul nostru are tradiţia şi obiceiurile din zona Oaşului şi zona Codrului, care sunt extraordinare. Avem pălinca, care într-adevăr este cea mai bună din lume. Toate acestea trebuie promovate şi prin acest Centru se vor realiza toate aceste deziderate ale noastre”, a declarat Mircea Govor.

  promovare03

  “CJ a făcut sacrificii reale”
  Directorul adjunct al Muzeului Judeţean Satu Mare, Radu Ardelean, s-a arătat convins că toate eforturile financiare ale Consiliului Judeţean se vor concretiza în atragerea unui număr mare de turişti, urmând să se compenseze efortul financiar.

  “Este o acţiune de căpătâi a turismului sătmărean. Ca reprezentant al Muzeului Judeţean Satu Mare, instituţie de cultură care se vrea pe viitor foarte implicată în turismul cultural al judeţului Satu Mare, suntem fericiţi şi onoraţi că în cadrul instituţiei noastre are loc deschiderea acestui Centru de Informare Turistică. Este o acţiune pentru care Consiliul Judeţean a făcut sacrificii reale, ea are costuri destul de serioase. Dar faţă de implicaţiile în turismul sătmărean suntem convinşi că aceste costuri sunt foarte mici”, a precizat Radu Ardelean.

  “Centrul întregeşte profilul identitar”
  Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Felician Pop, a explicat de ce acest Centru Judeţean de Informare Turistică va întregi profilul identitar al judeţului Satu Mare prin promovarea turismului.

  “Un astfel de demers ca şi acesta, de a întregi profilul identitar al judeţului nostru prin promovarea turismului, este o acţiune benefică. Eu pot spune că doar un rău voitor nu ar putea vedea toate aceste lucruri importante şi câte schimbări majore s-au făcut în ultimii ani în judeţul acesta. Am scris şi câteva cărţi şi vă pot spune că pe măsură ce am scris acele cărţi despre Satu Mare, despre frumoasele poveşti ale acestui judeţ, mi-am dat seama că trăim într-un spaţiu mult mai interesant decât multe alte judeţe din jur, care deja au o anumită tradiţie. Din fericire, avem multe lucruri, mult mai variate, dintr-un spaţiu multicultural. Un spaţiu de legende, de mituri, de lucruri frumoase. De savori, de gusturi. Avem cea mai bună pălincă din lume, după cum ştiţi. Căpşunii de la Halmeu nu au rival. Lebeniţa de la Pişcolt, la fel. Pivniţele sătmărene sunt savuroase. Ţara Oaşului este zona cea mai interesantă din punct de vedere etno-folcloric din întreaga Românie”, a conchis Felician Pop.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img