More


  Se anunţă schimbări la deconcentrate

  - Advertisement -

  govor

  Toţi directorii de instituţii deconcentrate din judeţ care nu fac politica actualului Guvern Ponta vor fi schimbaţi în cel mai scurt timp, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor. Totodată, liderul PSD a mai anunţat că vor fi schimbaţi şi patru viceprimari democrat-liberali din judeţ. Tot cu această ocazie, preşedintele PSD i-a solicitat unui director de instituţie să se retragă din funcţie şi a infirmat faptul că el sau familia sa ar fi beneficiat de anumite avantaje din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. În altă ordine de idei, Mircea Govor a mai specificat că la Satu Mare funcţionează o alianţă formată din PSD-UDMR-PPDD şi PNL – aripa Ştef, adăugând că susţine candidatura premierului Victor Ponta la preşedinţia României.

  Schimbări la conducerile instituţiilor
  Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anunţat că la nivelul conducerii centrale a PSD, precum şi în Guvernul României, vor fi luate decizii în ceea ce-i priveşte pe directorii instituţiilor deconcentrate. “Toţi directorii acestor instituţii trebuie să facă şi să aplice politica Guvernului Ponta în teritoriu. Mi se pare normal să fie luate astfel de decizii şi aşa va fi. Vor fi schimbaţi toţi directorii de instituţii în funcţie de hotărârile Guvernului. Susţin şi chiar am cerut acest demers ca să fie schimbaţi toţi directorii de instituţii care nu aplică politica Guvernului Ponta în teritoriu”, a afirmat preşedintele Govor.

  Făcând referire la solicitarea reprezentanţilor PDL Satu Mare de a schimba anumiţi viceprimari din judeţ, Mircea Govor a afirmat că un partid care a obţinut la nivel judeţean un scor de trei ori mai mic decât PSD la alegerile europarlamentare nu are puterea de a face astfel de solicitări. “După alegerile din 2012, PDL a avut 9 primari. Îi întreb câţi dintre aceştia mai fac parte din acest partid. Le recomand celor de la PDL să îşi vadă de treabă până ce vor fi înghiţiţi de alte partide. Referitor la solicitarea lor de a schimba nişte viceprimari, mi-au dat o idee. Eu nu am vrut să mă ocup de aşa ceva, dar dacă nu se liniştesc, nu e nicio problemă, o să mă ocup personal de treaba asta şi până la alegerile prezidenţiale voi face curăţenie. O să schimbăm în scurt timp patru viceprimari democrat-liberali. Şi aşa ne aflăm într-o perioadă mai calmă şi astfel că am timp să mă ocup personal de acest demers”, a mai afirmat Mircea Govor.

  În acelaşi context, Mircea Govor s-a referit şi la Forţa Civică, un partid situat la 2,78%, potrivit rezultatelor ultimelor alegeri. “Pe cine vor ăştia să schimbe? Forţa Civică a fost inventat la Satu Mare de un foarte arogant şi important, cel puţin aşa crede el, funcţionar public. Face unele jocuri mizerabile, iar eu îi recomand în mod public să se retragă din instituţiile statului şi să meargă la Forţa Civică”, a afirmat Mircea Govor. Acesta a refuzat să dezvăluie numele funcţionarului public incriminat adăugând doar că “o să vă daţi seama despre cine este vorba când o să-l schimb din funcţie”.

  Coaliţie funcţională cu PNL – aripa Ştef
  Referitor la coaliţia politică funcţională la nivelul judeţului, preşedintele PSD Satu Mare a declarat că pentru el PNL Satu Mare este reprezentat doar de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. “Văd că apare o nouă conducere la PNL Satu Mare în colaborare cu PDL şi alte chestii. Eu, ca preşedinte al PSD Satu Mare, la nivelul judeţului colaborez cu UDMR, PP-DD şi PNL – aripa Ştef. Pentru mine Adrian Ştef reprezintă PNL Satu Mare. Eu nu discut cu nimeni altcineva decât cu Adrian Ştef”, a afirmat Mircea Govor.

  Prin cele declarate liderul social-democrat a confirmat încă o dată buna colaborare pe care o are în cadrul Consiliului Judeţean cu preşedintele acestei instituţii, Adrian Ştef.

  Preşedintele Govor susţine candidatura lui Ponta la prezidenţiale
  Tot în cadrul conferinţei de presă, preşedintele PSD Satu Mare a precizat că el, personal, susţine candidatura preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în toamnă. “Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este singurul candidat la prezidenţiale din partea PSD care poate câştiga alegerile. Eu îl văd pe Ponta viitorul preşedinte al României”, a mai spus Mircea Govor.

  Liderul judeţean al social- democraţilor a mai adăugat că la conducerea centrală a PSD îl vede pe actualul preşedinte executiv, Liviu Dragnea. “Nu sunt împotriva nimănui, dar la conducerea PSD, după ce Victor Ponta va fi ales preşedintele României, îl văd pe Liviu Dragnea. În PSD nu trebuie să existe astfel de discuţii. Noi avem un preşedinte executiv şi, în mod normal, acesta ar trebui să vină la conducerea partidului. Oricum, vom avea Conferinţa Judeţeană a PSD şi vom face propuneri pentru candidatul partidului la prezidenţiale. Dar eu îl susţin pe Ponta la preşedinţia ţării şi pe Dragnea la conducerea PSD”, a mai adăugat Govor.

  “Nu am beneficiat de niciun leu de la stat”
  Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a infirmat declaraţiile făcute de “senatorul nimănui”, făcând referire la senatorul independent Valer Marian, potrivit cărora el şi familia sa ar fi beneficiat de anumite avantaje din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru tratamente în străinătate. “Pe unele portaluri de ştiri din judeţ au apărut tot feluri de intoxicări despre avantaje de care eu şi familia mea aş fi beneficiat din partea CJAS, în urma unei interpelări a “senatorului nimănui”, cel care a profitat cel mai mult de pe urma oamenilor politici şi a statului. Precizez că mama mea nu a părăsit niciodată ţara, deci nu s-a tratat niciodată în Austria. De fiecare dată a fost tratată la Spitalul Judeţean Satu Mare de doctorul Aniţaş, de doctoriţa Aniţaş de la neurologie şi de doctorul Chiş de la cardiologie. Nu am beneficiat de niciun leu de la stat nici eu, nici fratele meu, nici familia mea. Toate acestea sunt minciuni”, a mai afirmat Govor.

  Totodată, Mircea Govor solicită ministrului Sănătăţii să declanşeze o anchetă la CJAS Satu Mare şi apoi să facă public raportul întocmit în urma acestui control. “Îl mai rog pe ministrul Sănătăţii să îi facă “senatorului nimănui” un control medical să se constate dacă mai are sau nu discernământ. Nu se poate ca un parlamentar să-şi bată joc de autorităţile statului, să le pună pe drumuri ca apoi să se constate că toate afirmaţiile şi interpelările sale au fost doar minciuni. Statul trebuie să găsească o formulă ca pe data de 18 iunie, când acest senator va avea procesul cu ANI, să fie trimis acasă definitiv”, a mai spus Mircea Govor.

  Preşedintele PSD Satu Mare a mai precizat că nu va permite nimănui să o atace pe mama sa, care a crescut cu greutate şase copii, şi că va plăti cu aceeaşi monedă tuturor celor care o vor face de acum înainte.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare