More


  Secretul care iti poate garanta nota de trecere la BAC! Cum sa te imbraci

  - Advertisement -

  8

   

  BAC 2014 – Se spune ca prima impresie conteaza intotdeauna, iar atunci cand de ea depinde viitorul tau esti cu atat mai motivat sa-ti dai silinta sa fie una buna. Daca te pregatesti sa dai BAC-ul, ai grija cum te imbraci la probele orale!

  BAC 2014 – Daca stilul tau vestimentar a fost dintotdeauna mai indraznet, chiar si atunci cand mergeai la liceu, ar fi cazul sa ti-l revizuiesti macar la examenul de BAC. O vestimentatie prea sexy, un machiaj prea strident sau o coafura neinspirata te pot depuncta din start la capitolul “prima impresie”. La fel de mult conteaza si atitudinea. Nu mesteca guma si nu incerca sa pari dezinvolt facand glume deplasate cu examinatorii. Niciun profesor nu va agrea o eleva sau un elev care se poarta sau sunt imbracati neadecvat.

  Si pentru ca un sfat bun nu strica niciodata, stilistul Adina Buzatu iti spune ce tinuta sa porti la probele orale ale BAC-ului, astfel incat sa nu o dai in bara.
  Fiind un eveniment important din viata fiecaruia, prezenta la examenul de Bacalaureat trebuie pregatita cu grija. Tinuta va fi una simpla, decenta si nu foarte colorata, doar participati la un examen, nu la un spectacol. Serios si decent nu inseamna, insa, impersonal, lalai, asa ca nu trebuie sa te scufunzi in niste haine largi, cu doua numere mai mari.

  Poti purta haine slim, care sa te puna in valoare, fara sa fi suspectat de exces de cochetarie. Un sacou negru, gri sau bleumarin va fi potrivit pentru acest moment, iar daca ti se pare prea mult sa porti si pantalonii de la costum, poti sa-i inlocuiesti oricand cu o pereche de jeans. Daca vrei sa porti si cravata, alege una bleumarin la sacoul gri si una deschisa la culoare pentru cele negru si bleumarin.

  Nu face combinatii de culori extravagante!
  Recomand purtarea unor pantofi cu siret, de tip Oxford, ca sa cadreze cu atmosfera de rigoare. Concluzionand, tinuta potrivita pentru a te prezenta in fata comisiei de Bacalaureat trebuie sa fie una “office relaxata”, fara sa te aventurezi prea mult in zona culorilor. Exista riscul sa agresezi vizual cu o combinatie cromatica extravaganta, iar efectul sa fie exact invers decat cel pe care il urmaresti. Trebuie sa precizez, insa, ca nicio tinuta, oricat de bine aleasa ar fi ea, nu va crea o impresie pozitiva decat daca vine la pachet cu o atitudine respectuoasa si, evident, cu lectiile bine facute. Succes!

  BAC 2014 – sesiune iunie-iulie
  10 – 12 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
  1 – 13 iunie Evaluarea competenyelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
  16 – 20 iunie Evaluarea competentelor digitale – proba D
  23 – 27 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C

  30 iunie Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
  1 iulie Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
  2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa
  4 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
  7 iulie Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
  7 iulie Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
  8 – 10 iulie Rezolvarea contestatiilor
  11 iulie Afisarea rezultatelor finale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare