More


  Specialişti în urologie din şase judeţe se întâlnesc la Satu Mare

  - Advertisement -

  urologie

  Zeci de specialişti din domeniul urologiei din şase judeţe s-au întâlnit, în acest week-end, la Satu Mare la cea de a patra ediţie a “Zilelor Urologiei Sătmărene”, a cărei deschidere oficială a avut loc ieri dimineaţă la Filarmonica “Dinu Lipatti”. Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor, filiala Satu Mare, în colaborare cu Asociaţia Urologică Sătmăreană. La deschiderea oficială au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, precum şi alţi invitaţi.

  Autorităţile sătmărene apreciază acest eveniment
  În cuvântul de început, medicul urolog sătmărean Cristian Rusu a afirmat că manifestarea de la Satu Mare este o întâlnire profesională care a devenit deja o tradiţie, şi care are ca scop menţinerea colegialităţii între medicii urologi şi ne oferă posibilitatea de a învăţa unii de la alţii. Prefectul Eugeniu Avram a adresat un bun venit tuturor medicilor specialişti prezenţi la Satu Mare. “Zilele Urologiei Sătmărene sunt un eveniment prin care medicii specializaţi în urologie au parte de formare profesională continuă. Sunt convins că în aceste zile de sesiuni şi comunicări ştiinţifice veţi reuşi să discutaţi pe tema experienţelor profesionale, despre noutăţile medicale apărute sau experimentate, precum şi despre alte subiecte importante pentru progresul urologiei spre binele pacienţilor. Doresc să reconfirm sprijinul Instituţiei Prefectului Satu Mare pentru toate demersurile dumneavoastră. În calitate de reprezentant al Guvernului României vă transmit că aveţi toată consideraţia mea”, le-a mai precizat prefectul Avram, care a urat succes specialiştilor în desfăşurarea simpozioanelor.

  Primarul Dorel Coica le-a urat oaspeţilor o şedere plăcută la Satu Mare şi a adăugat că Primăria Satu Mare, alături de Consiliul Local, dar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, vor face toate demersurile necesare pentru dotarea corespunzătoare a secţiei de urologie a Spitalului Judeţean pentru ca medicii specialişti să-şi poată desfăşura activitatea în bune condiţii. Au mai luat cuvântul preşedintele filialei Satu Mare a Colegiului Medicilor, Călin Bumbuluţ, şi preşedintele filialei Satu Mare a Colegiului Farmaciştilor, Anca Maurer.

  Medicul Cristian Rusu le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat financiar organizarea acestui eveniment la Satu Mare, fiind folosite fonduri exclusiv private.

  Peste 30 de lucrări ştiinţifice prezentate

  Lucrările “Zilelor Urologiei Sătmărene” se desfăşoară pe parcursul a două zile. În prima zi, ieri, au avut loc două sesiuni ştiinţifice, urmând ca azi să fie organizată cea de a treia. În total, vor fi prezentate circa 30 de lucrări ştiinţifice de medici specialişti din Cluj, Arad, Bihor, Mureş, Maramureş şi, bineînţeles, Satu Mare. “Vor fi prezentate lucrări în cadrul cărora vor fi relatate cazuri deosebite cu care s-au confruntat colegii noştri specialişti prezenţi la evenimentul de la Satu Mare”, a afirmat medicul Bogdan Feciche.

  La ediţia din acest an a “Zilelor Urologiei Sătmărene” este prezentă şi profesorul de anatomie patologică, prof. univ. dr. Rumelia Koren, originară din Satu Mare, care va prezenta, la rândul său, două lucrări. “Sperăm că va fi o ediţie cel puţin la fel de reuşită ca şi cele trei anterioare”, a mai precizat dr. Cristian Rusu.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare