Spectacole incendiare de Zilele Sătmarului

public

Ediţia din acest an a Zilelor oraşului Satu Mare a fost una explozivă, cel puţin în ceea ce priveşte spectacolele prezentate pe scena din Piaţa 25 Octombrie.

What`s Up, Smiley, Zdob şi Zdub şi Distincto, vineri seara, Ladanybene 27, Vunk şi Loredana, sâmbătă noaptea, Mărgineanu şi BUG Mafia, duminică, au oferit spectacole de excepţie apreciate de miile de spectatori în faţa acestei scene. De asemenea, sâmbătă a fost aleasă frumoasa Sătmarului în cadrul concursului de Miss Zilele Oraşului Satu Mare 2014. Spectacolele de sâmbătă s-au încheiat târziu în noapte cu un superb foc de artificii.

ZIUA 1

 

Petrecerea a început vineri seara
Ediţia din acest an a Zilelor oraşului Satu Mare a debutat vineri seara la scena din Piaţa 25 Octombrie când, după deschiderea oficială făcută de primarul Dorel Coica, au urmat o serie de concerte apreciate de sătmăreni. Primii care au urcat pe scenă au fost cei trei tenori ai trupei Distincto, acompaniaţi de orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti”, aceştia oferind un spectacol grandios răsplătit cu aplauze de sătmăreni.

Au urmat recitalurile susţinute de trupele Synergy şi Dots, precum şi spectacolul trupei “Whats Up”. Piaţa 25 Octombrie s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru miile de sătmăreni care s-au înghesuit în faţa scenei să urmărească recitalul de excepţie al trupei moldovene Zdob şi Zdub.

zdob

Aceştia s-au aflat pentru prima oară la Satu Mare şi au rămas impresionaţi de primirea făcută de publicul sătmărean.

 

Punctul culminant şi mult aşteptat al serii a fost concertul îndrăgitului interpret Smiley, cunoscut prin melodiile sale, care se aud zilnic la aproape toate radiourile şi posturile muzicale TV din ţară. Publicul a apreciat evoluţia îndrăgitului interpret răsplătindu-l cu aplauze şi urale.

smiley

 GALERIE:

 

ZIUA 2

 

Unsprezece candidate pentru Miss Satu Mare
Spectacolele de sâmbătă de la scena din Piaţa 25 Octombrie au început cu un decalaj de circa două ore din cauza vremii nefavorabile.

miss

Programul de sâmbătă a debutat cu recitalurile susţinute de trupele locale Vlady & Bittzu şi Ilinca Ralu acompaniată de trupa Inedit. A urmat o demonstraţie de dans modern oferită de trupele Still Junior, Still şi Mistic, toate de la Palatul Copiilor.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii a fost concursul de Miss Ziua Oraşului Satu Mare 2014, prezentat de Victor Constantinovici şi Maria Moiş. Pentru acest prestigios titlu s-au înscris în concurs 11 frumuseţi locale, marea majoritate fiind eleve ale liceelor sătmărene. Candidatele la concursul de frumuseţe au fost Timea Miclăuş, elevă a Liceului particular “Unirea”, Alina Andreevna, elevă a Şcolii Generale “Avram Iancu”, Mihaela Homa, elevă a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Andreea Haiduc, elevă a Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş”, Romina Neamţ, elevă a Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, Eveline Tar, elevă a Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş”, Mădălina Roatiş, elevă a Liceului Teoretic German “Johann Ettinger”, Bianca Maticu, elevă a Colegiului Naţional “Ioan Slavici”, Bianca Olah, elevă a Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş”, Claudia Iarinco, elevă a Liceului de Arte “Aurel Popp”, şi Ioana Tofei, elevă a Colegiului Economic “Gheorghe Dragoş”.

Alina Andreevna, frumoasa Sătmarului
Candidatele au trebuit să treacă prin furcile caudine a trei probe şi anume ţinuta de zi, costume de baie şi ţinuta de seară. Între probele competiţiei au avut loc prezentări de ţinute ale unor magazine de haine precum şi momente de dans modern cu Kids Crazy Dance.

miss2

Juriul, care l-a avut ca preşedinte pe primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, nu a avut o sarcină uşoară datorită faptului că toate concurentele erau foarte frumoase şi s-au prezentat aproape impecabil, însă în cele din urmă a trebuit să aleagă câştigătoarea. Astfel, titlul de Miss Ziua Oraşului Satu Mare, ediţia 2014, i-a revenit concurentei de doar 14 ani, Alina Andreevna, locul doi fiind ocupat de Claudia Iarinco, poziţia a treia fiind ocupată de Bianca Olah. Premiul de popularitate i-a revenit concurentei Bianca Maticu. Premiile câştigătoarelor au fost înmânate de primarul Dorel Coica.

Recital incendiar Vunk
Programul la scena din Piaţa 25 Octombrie a continuat cu recitalul trupei maghiare ”Ladanybene 27”. Prezentând un program de muzică raggae, evoluţia maghiarilor a fost apreciată de public şi răsplătită cu ropote de aplauze.

vunk

Apoi, pe scenă a urcat trupa Vunk, a cărei membri le-au prezentat publicului sătmărean un spectacol incendiar şi la propriu şi la figurat. În afară de melodiile prezentate, cântate la unison şi de public, recitalul trupei Vunk a fost însoţit de focuri de artificii şi un superb show de lasere. Solistul trupei, Cornel Ilie, s-a arătat impresionat de publicul sătmărean căruia i-a mulţumit pentru primire, anunţând totodată că la Satu Mare a fost înfiinţat recent un fan-club Vunk.

O noapte magică cu Loredana
În cele din urmă, pe scenă, în faţa publicului, şi-a făcut apariţia îndrăgita interpretă Loredana, care nu a mai fost la Satu Mare de circa 20 de ani. Aceasta le-a oferit sătmărenilor o noapte cu adevărat magică, aşa cum spunea chiar Loredana, prezentând un spectacol foarte bine pus la punct.

lore-main

 GALERIE:

 

Înainte de spectacol, Loredana a fost adusă la scenă chiar de primarul Dorel Coica. Dovedind că este o artistă desăvârşită, Loredana a pregătit un impecabil spectacol de muzică, dans şi magie. În vreme ce cânta hiturile care au consacrat-o, magicianul Antonio a prezentat mai multe numere de magie, scoţând din mânecă porumbei albi. Publicul a înnebunit în momentul când, alături de Loredana, pe scenă a urcat şi solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, cei doi interpretând împreună piesa “Nu ştiu cine eşti”.

Sătmărenii au răsplătit evoluţia Loredanei strigându-i numele şi chemând-o înapoi pe scenă. Aceasta a revenit în faţa publicului interpretând melodia care a consacrat-o în urmă cu aproape 30 de ani “Bună seara, iubite”.

Vădit emoţionată şi cu lacrimi în ochi, Loredana le-a mulţumit sătmărenilor pentru frumoasa primire, afirmând că, alături de spectatori, a avut parte de o seară magică la Satu Mare. De asemenea, i-a mulţumit şi primarului Dorel Coica pentru invitaţia de a cânta la Zilele Oraşului Satu Mare.

Seară încheiată cu un superb foc de artificii
Spectacolele de sâmbătă seara de pe scena din Piaţa 25 Octombrie s-au încheiat cu un superb foc de artificii, poate cel mai frumos văzut la Satu Mare, după cum spuneau unii spectatori. Startul artificiilor a fost dat la unison de primarul Dorel Coica şi de Loredana, astfel că cea de a doua seară s-a încheiat într-o feerie de culori pe cerul Sătmarului.

 GALERIE:

ZIUA 3

 

Mihai Mărgineanu a făcut încălzirea
Aflat în premieră la Satu Mare, Mihai Mărgineanu a făcut spectacol cu muzica sa inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii în același gen. Sătmărenii s-au convins că unele versuri ale sale sunt adeseori explicite, conținând cuvinte necenzurate.

IMG_6374

Din repertoriul lui Mihai Mărgineanu nu a lipsit nici cea mai cunoscută melodie, respectiv “Mă iubește femeile”, care este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mărgineanu a păstrat doar melodia și a rescris o parte din versuri într-un stil propriu. Instrumentiştii artistului au fost la înălţime, reuşind să facă un veritabil spectacol, antrenând miile de spectatori şi telespectatori, evenimentul fiind transmis în direct de către Nord Vest TV. În orice caz, Mihai Mărgineanu a impresionat prin stilul său nonconformist dar şi prin modestia lui, lipsind cu desăvârşire “aerele” de vedetă.

 

“MAFIA, MAFIA!”
Imediat după concertul lui Mihai Mărgineanu şi a trupei sale spectatorii au luat foc, strigând “Mafia, mafia!”.

De altfel, prezentatorii Maria Boieru şi Ovidiu Matioc nici nu au reuşit să facă introducerile de rigoare, publicul fiind înnebunit de perspectiva primului lor concert necenzurat din Satu Mare.

Tataee, Uzzi şi Caddy – adică BUG Mafia – au intrat pe scenă pe acordurile piesei “Băieţi buni”, un single lansat în anul 2003, dar care este mereu actual, la fel ca şi întregul lor repertoriu. Nu a lipsit nici primul lor hit lansat în noiembrie 1996, şi anume “Născut și crescut în Pantelimon”, miile de fani fiind practic cel de-al patrulea component al trupei.

După circa o oră de delir necenzurat şi un bis, BUG Mafia s-au retras de pe scenă în uralele miilor de fani şi în memoria unuia dintre cele mai reuşite concerte care au avut loc în Satu Mare.

  GALERIE:

Nu a fost uitat nici primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, singurul primar care şi-a asumat riscurile unui astfel de concert. Efectul a fost unul extrem de pozitivi, inclusiv primarul Dorel Coica fiind aclamat la scenă deschisă.

Ciprian Bâtea

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

JURNAL DE BORD- COMPLEXUL TURISTIC ”PRESIDENT” DINCOLO DE COVID 19 (FOT0 / VIDEO)

Ne aflăm în sfârșit … la aproape o săptămână după relaxarea mult promisă de autorități și visată de noi toți timp de mai mult...

ÎNGRIJORARE. Peste 60 de cazuri de COVID-19, CONFIRMATE la Satu Mare. Câte mai sunt ACTIVE

Până în acest moment, la nivelul județului Satu Mare au fost confirmate 62 de infectări cu coronavirus. Din fericire, în ultimele două zile nu...

ÎNTÂLNIRE. SIGURANȚA turiștilor, preocuparea salvamontiștilor sătmăreni. Discuții cu prefectul și directorul Direcției Silvice

Prefectul Radu Bud a mediat azi, 05.06.2020 o întâlnire propusă de reprezentanții serviciului Salvamont județean, Alex Costin și Adam Boer cu conducerea Direcției Silvice,...

LUCRĂRI. Delgaz Grid demarează lucrări de INVESTIȚII pe câteva străzi din municipiul Satu Mare

Pentru desfăşurarea lucrărilor în condiţii de siguranţă, conducătorii auto sunt rugaţi să nu parcheze autovehiculele în apropierea tronsonului reţelei de distribuţie la care se...

AVERTIZARE!!! ATENȚIE la ce CUMPĂRAȚI din mediul ON-LINE. Ce trebuie să URMĂREȘTI

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin D.S.V.S.A. Satu – Mare, atenționează și sfătuiește în același timp, toți  consumatorii, că este obligatoriu...