More


  Sper să reluăm discuţiile pe descentralizare şi modificarea legilor administraţiei locale

  - Advertisement -

  dragneadc-1372408937

  Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, şi-a exprimat speranţa ca în perioada următoare să fie reluate discuţiile atât în ceea ce priveşte descentralizarea, cât şi finalizarea întregului pachet de modificare a legilor administraţiei locale.

  Dragnea a făcut această declaraţie în cadrul unei mese rotunde, organizate la Palatul Parlamentului, la care a participat alături de preşedintele Congresului autorităţilor locale şi regionale, Herwig van Staa, asistenţa fiind formată din parlamentari, primari, reprezentanţi ai structurilor asociative ale administraţiei publice locale din România. “Eu sper ca în perioada următoare, împreună, să reluăm discuţiile şi să fiţi alături de noi privind descentralizarea, să reluăm discuţiile pentru finalizarea întregului pachet de modificare a legilor privind administraţia locală. Chiar dacă vor fi dezbateri aprinse, chiar dacă vor mai apare piedici, nu trebuie să uitaţi, stimaţi colegi, un lucru important: spre deosebire de cei care vă mai ceartă la televizor, dumneavostră aveţi la dispoziţie o armă importantă: aveţi legitimitatea dată de cei care v-au ales”, le-a spus Dragnea celor prezenţi.

  El a arătat că pentru Guvernul actual al României reprezintă un obiectiv major dezvoltarea capacităţi administrative, întărirea autonomiei locale, responsabilitatea autorităţilor locale, discipina financiară, posibilitatea ca fiecare comunitate locală să se dezvolte sustenabil. “Relaţia pe care MDRAP şi eu personal am dezvoltat-o cu autorităţie locale are la bază convingerea mea că România nu se poate dezvolta într-un mod echilibrat decât dacă autorităţile locale au într-o proporţie rezonabilă putere de decizie şi resurse financiare pentru a exercita această putere”, a susţinut Dragnea. El a spus că dezbaterea despre autonomie locală este vie şi puternică în orice stat din lume pentru că, de fapt, este vorba despre cum se repartizează puterea într-un stat, respectiv despre câtă putere rămâne la nivel central şi câtă putere primesc autorităţile locale. “În toată această dezbatere e bine să nu se uite un lucur important: noi discutăm aici de câtă putere de decizie dorim să transferăm cât mai aproape de oameni, pentru că un primar nu se reprezintă numai pe sine, un primar reprezintă comunitatea care l-a învestit cu încredere. Din păcate, în România, în ultimii ani, nu toată lumea a înţeles ce înseamnă autonomia local şi au fos ani în care cei care coduceau au vrut să desfiinţeze judeţele administrative ale României”, a mai spus Dragnea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img