More

  Traian Băsescu, eliminat din lista de invitaţi la aniversarea Senatului

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral. ”Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont că preşedintele României a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiinţarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precădere nu numai despre tradiţia Senatului, ci şi despre rolul Senatului în perspectiva următorilor ani”, a explicat Tăriceanu eliminarea din lista de invitaţi a preşedintelui Traian Băsescu.

  Preşedintele Senatului a mai spus că Senatul va trebui să devină în timp o cameră de reprezentare, mai degrabă, a regiunilor, cu atribuţii clare şi distincte faţă de Camera Deputaţilor. ”Cred în continuare, mai ales în cazul unei ţări ca România, în virtuţile sistemului bicameral. Din păcate, preşedintele României, în toată perioada mandatului său, nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului, aşa încât, în acest moment festiv, nu cred că prezenţa domniei sale este una oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

  Preşedintele Senatului a adăugat că ar putea să facă ”o seamă de consideraţii ironice” la adresa şefului statului, dar nu e firesc să adopte acest limbaj. ”Mă refer numai la faptul că avem viziuni cu totul şi cu totul diferite şi, având în vedere viziunea domniei sale, care nu este una împărtăşită de cei care au o elementară cultură politică şi o viziune constituţională pentru viitorul României, să nu ne întâlnim cu acest prilej”, a mai declarat Tăriceanu. Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că decizia privind neinvitarea preşedintelui Traian Băsescu la această aniversare nu este una personală, pentru că nu poate decide în numele Senatului.
  Potrivit deciziei Biroului Permanent, marţi, 17 iunie, în sala de plen a Senatului va avea loc o şedinţă jubiliară cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea acestei Camere, iar miercuri, cu ocazia aceluiaşi eveniment, se va desfăşura un concert la Ateneul Român.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE