More


  Trei sătmăreni au murit înecaţi în apele Someşului

  - Advertisement -

  inecati

  Vară de vară, râul Someş îşi ia tributul de vieţi de la sătmărenii care se aventurează în apele sale fără să fie pe deplin stăpâni pe tainele înotului. Doar în cursul zilei de marţi, din Someş au fost scoase trei trupuri neînsufleţite, şi anume un copil de 15 ani, un tânăr de 25 şi un bărbat de 50 de ani.

  Trupul neînsufleţit al unui adolescent de doar 15 ani, din localitatea Dumbrava, a fost scos marţi după-amiază din apele Someşului. Acesta a plecat de acasă duminică, 8 iunie, şi nu s-a mai întors la domiciliu, motiv pentru care părinţii lui au anunţat autorităţile. După mai multe căutări, hainele victimei, Gabriel Romeo Rus, au fost găsite abia luni (9 iunie) pe malul Someşului. Pompierii sătmăreni au înteţit căutările cu ajutorul accesoriilor şi a bărcii, cadavrul tânărului fiind descoperit marţi. Trupul neînsufleţit al tânărului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Satu Mare.

  Tot marţi, din Someş au fost scoase trupurile fără suflare a doi sătmăreni. Cei doi s-au înecat în apele râului luni după-amiază, în zona Bercu Roşu, unde se aflau la scăldat. Se pare că cei doi au încercat să traverseze râul înot, dar au fost prinşi de curenţi şi traşi la fundul apei. Căutările au continuat marţi de echipele de salvamontişti de la “Multisalva” ajutaţi de un câine special antrenat pentru găsirea cadavrelor în apă. Primul a fost scos din apă cadavrul bărbatului de 50 de ani. După câteva minute a fost adus la mal şi trupul celui de-al doilea înecat, un tânăr de 25 de ani, trupul acestuia fiind descoperit cu ajutorul unui sonar.

  Autorităţile atrag atenţia sătmărenilor să nu se aventureze în apele Someşului chiar dacă ştiu să înoate foarte bine. Pe cursul râului se formează în această perioadă curenţi puternici de apă care pot duce la înecul celor care nu ţin cont de aceste avertizări.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare