More


  Trei veterani de război sătmăreni, recompensaţi de Ordinul Militar de România

  - Advertisement -

  veterani

  Ordinul Militar de România a acordat ieri, într-un cadru festiv, titlul de “Membru de Onoare în Grad de Comandor” pentru trei veterani de război sătmăreni ca expresie a recunoaşterii contribuţiei acestora la emanciparea Naţiunii. Este vorba despre colonelul (r) Nicolae Augustin Codreanu, generalul de brigadă (r) Gheorghe Săveanu şi locotonent-colonelul (r) Emil Oltean. La eveniment, care s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană, au fost prezenţi preşedintele Ordinului Militar de România, col. (r) dr. ing. Adrian Constantin, prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei de Cultură Satu Mare, George Vulturescu, directorul instituţiei gazdă, Lacrima Istrăuan, alţi invitaţi.

  Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, după care Lacrima Istrăuan a precizat că este o onoare pentru Biblioteca Judeţeană de a fi gazda acestei manifestări. Apoi, bibliotecarul Viorel Câmpean i-a prezentat pe cei trei sărbătoriţi de ieri, “trei fraţi de arme îngemănaţi în sărbătoare sub faldurile tricolorului”. “Este un moment de recunoştinţă pentru înaintaşii noştri şi un modest semn de preţuire”, a mai spus Viorel Câmpean. În continuare, George Vulturescu a arătat că Ziua Drapelului este cea mai potrivită zi pentru a acorda această distincţie pentru cei trei veterani de război sătmăreni.

  Preşedintele Ordinului Militar de România, col. (r) dr. ing. Adrian Constantin, a arătat că s-a luat decizia de a înmâna înalta distincţie celor trei veterani de război sătmăreni la solicitarea prefectului Eugeniu Avram, singura de acest fel venită din partea vreunei Prefecturi din ţară. “Distincţia oferită azi vă plasează la nivelul celor mai importanţi academicieni ai acestei ţări, vârfurile intelectualităţii României”, a mai arătat Adrian Coonstantin.

  Apoi preşedintele Ordinului Militar de România a înmânat titlurile de “Membru de Onoare în Grad de Comandor” celor trei veterani de război sătmăreni, care au depus jurământul de credinţă. Emoţionat de primirea acestui titlu, Nicolae Augustin Codreanu a arătat că distincţia primită este a tuturor veteranilor de război din judeţul Satu Mare şi de pe întreg cuprinsul României. La finalul manifestării, prefectul Eugeniu Avram a arătat că prin acest titlu “nu facem altceva decât să ne exprimăm recunoştinţa faţă de veteranii de război care mai sunt încă în viaţă, dar care an de an sunt din ce în ce mai puţini”. Manifestarea s-a încheiat cu felicitarea celor trei veterani de război sătmăreni distinşi cu această ocazie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img