More

  Un jurnalist de la televiziunea publică rusă a fost ucis în Ucraina, anunţă Pervîi Kanal

  3

  Un jurnalist de la primul canal al televiziunii publice ruse a fost ucis prin împuşcare în estul Ucrainei, o regiune devastată de o insurecţie separatistă prorusă, a anunţat luni angajatorul acestuia, Pervîi Kanal, relatează AFP.

  Anatoli Klian, un cameraman în vârstă de 68 de ani, realiza un reportaj cu rebeli, duminică seara, în apropierea unei unităţi militare ucrainene din regiunea Doneţk, a precizat postul pe site.

  El se afla împreună cu un grup de jurnalişti ruşi luaţi de insurgenţi din “republica” de la Doneţk să întâlnească mame ale unor militari care au venit să ceară ca fiii lor să părăsească zona.

  “După ce au ajuns acolo, au izbucnit tiruri dinspre militari. Anatoli Klian a fost rănit mortal la nivelul abdomenului”, a adăugat postul.

  Şoferul maşinii la bordul căreia se aflau jurnaliştii a fost rănit şi se afla, luni dimineaţa, la un spital, a precizat o reporteriţă de la postul public rusesc de informaţii Rusia 24.

  Anatoli Klian lucra de 40 de ani pentru televiziunea rusă şi a efectuat numeroase misiuni în zone dificile, potrivit Pervîi Kanal.

  Pe 17 iunie doi jurnalişti de la televiziunea publică rusă au fost ucişi în regiunea vecină, Lugansk, iar angajatorul lor a atribuit moartea acestora unor tiruri de mortieră ale forţelor ucrainene.

  Fotograful italian Andrea Rocchelli a fost ucis în apropiere de Slaviansk, la sfârşitul lui mai, dar şi asistentul său rus Andrei Mironov.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE