More

  Un nou tratament împotriva cariilor va permite dinţilor să se repare singuri

  5

  O nouă metodă de plombare, nedureroasă, care permite dinţilor să se repare singuri, fără injecţii şi fără intervenţia frezei dentare, a fost pusă la punct de oamenii de ştiinţă de la King’s College, din Londra.

  În mod normal, cariile sunt îndepărtate prin procedura de frezare, apoi cariile sunt plombate cu diferite materiale, conform theguardian.com.

  Noul tratament, denumit remineralizare accelerată şi intensificată electric (EAER), accelerează circulaţia naturală a calciului şi a fosfaţilor în interiorul dintelui deteriorat.

  O procedură în două etape pregăteşte mai întâi zona afectată a smalţului, apoi utilizează un impuls slab de curent electric pentru a împinge mineralele în locul afectat de carii. Noul tratament ar putea fi disponibil în trei ani.

  “Modul în care tratăm dinţii în prezent nu este ideal. Când reparăm un dinte prin plombare, acesta intră într-un ciclu al frezării şi refacerii plombelor, având în vedere că, în cele din urmă, fiecare «reparaţie» eşuează. Nu doar că metoda noastră este mai blândă pentru pacient şi mai eficientă pentru dinţi, dar cel mai probabil va avea un preţ la fel de avantajos ca tratamentele stomatologice din prezent. Pe lângă combaterea cariilor dentare, dispozitivul nostru poate fi folosit şi pentru albirea dinţilor”, a spus Nigel Pitts, de la King’s College London’s Dental Institute.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE