More


  Vânătoare de hoţi şi scandalagii

  - Advertisement -

  vanatoare

  Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au dat iama la sfârşitul săptămânii trecute în hoţi şi scandalagii. Îngrijorător rămâne faptul că jumătate dintre autorii infracţiunilor comise şi identificate sunt minori. În ceea ce priveşte infracţiunile de vătămare corporală, acestea au avut loc cu preponderenţă în mediul rural, atrăgând atenţia modul extrem de violent în care s-au consumat aceste episoade.

  Doi hoţi minori prinşi la Călineşti-Oaş
  La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au identificat cinci persoane, dintre care trei minori, care ar fi comis infracţiunea de furt. Astfel, în cursul săptămânii trecute poliţiştii din Gherţa Mică au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către o femeie din Călineşti-Oaş despre faptul că în timp ce desfăşura activităţi agricole pe proprietatea cumnatei sale, situată pe raza localităţii Lechinţa, a observat că geamul termopan de la parterul locuinţei era întredeschis şi prezenta urme de forţare. Din acel moment poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi prinderea persoanelor care au comis aspectele reclamate. Activităţile specifice demarate în acest caz au fost încununate de succes la sfârşitul săptămânii trecute, când oamenii legii au reuşit identificarea şi prinderea autorilor. Este vorba despre doi minori de 16 şi 15 ani care sunt cercetaţi în stare de libertate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

  Mai puţini hoţi în Lazuri şi Decebal
  Poliţiştii din Lazuri au organizat vineri o acţiune pentru identificarea şi prinderea persoanelor care comit infracţiuni. În cadrul acţiunii au fost identificaţi doi tineri din localitatea Peleş, în vârstă de 24 şi 17 ani, care în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la începutul acestei luni au pătruns în locuinţa unui consătean de unde au sustras bunuri electrocasnice. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
  Tot vineri, poliţiştii din Doba şi Vetiş l-au identificat pe Ciprian P., de 27 de ani, care în urmă cu câteva zile ar fi sustras din incinta unei ferme, situate pe raza localităţii Decebal, 15 saci a câte 45 kg fiecare de furaj agricol. Persoana este cercetată în stare de libertate. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

  Băgat în spital de vecin
  Poliţiştii Secţiei Gherţa Mică au fost sesizaţi vineri, în jurul orei 21.00, de către o localnică din Călineşti-Oaş despre faptul că soţul său, în vârstă de 65 de ani, a fost agresat fizic. La faţa locului oamenii legii au stabilit faptul că bărbatul a fost lovit cu pumnii şi cu un obiect dur în zona capului şi a picioarelor de către vecinul său pe fondul unor neînţelegeri privind gardul din faţa curţii. Victima a fost transportată la Spitalul Negreşti-Oaş pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

  Păruială pe terasă
  Poliţiştii din Valea Vinului au fost sesizaţi sâmbătă după-masa de către un localnic, în vârstă de 43 de ani, despre faptul că ar fi fost agresat în timp ce se afla pe terasa unui local din zonă. Pe fondul unor neînţelegeri cu un alt localnic, în vârstă de 32 de ani, acesta din urmă i-ar fi aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare – Unitatea Primire Urgenţe, starea lui fiind stabilă. În ambele cazuri oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img