More


  Vasile Onuc este cercetat în stare de libertate

  - Advertisement -

  onuc

  Procurorii par să-şi fi reconsiderat poziţia vizavi de pacientul Vasile Onuc, reţinut că l-ar fi şantajat pe chirurgul Alexandru Andreica pentru a-şi retrage reclamaţia de malpraxis, după ce era să moară în urma unei banale operaţii de apendicită. Procurorii au renunţat să mai conteste decizia Judecătoriei Satu Mare de a nu emite mandat de arestare pe numele lui Vasile Onuc. Analizând mai atent probele, probabil că şi procurorii şi-au dat seama că povestea şantajului e cusută cu aţă albă, Onuc căzând în cursa întinsă de chirurg, care i-a oferit 1.000 de euro pentru a-şi retrage plângerea de malpraxis. Anchetatorii ar trebui să analizeze mai atent şi acuzaţia că medicul Andreica i-ar fi cerut pacientului său 250 de euro pentru operaţie, dar s-a mulţumit în cele din urmă cu 12 litri de pălincă şi 75 de ouă de casă.

  Cititorii GNV, alături de Vasile Onuc
  După ce era să moară în urma unei banale operaţii de apendicită realizată la Spitalul Judeţean Satu Mare de medicul Alexandru Andreica, fiind tratat timp de o lună în Cluj pentru a se repune pe picioare, şi a fost atras în cursă de acelaşi medic, care i-a înscenat ditamai şantajul, Vasile Onuc va fi cercetat în stare de libertate. Procurorii nu au mai atacat decizia Judecătoriei Satu Mare de a nu emite mandat de arestare pe numele pacientului acuzat de şantaj, ne-a declarat apărătorul lui Vasile Onuc, avocatul Adrian Cozma. Astfel, Vasile Onuc se va putea reface alături de familia sa după numeroasele încercări la care a fost supus în ultima vreme.

  Numeroşi cititori ai Gazetei de Nord-Vest au sunat ieri la redacţie pentru a-şi exprima indignarea faţă de felul în care victima unui malpraxis medical a devenit inculpat pentru şantaj. Majoritatea cititorilor au fost de părere că Vasile Onuc a acceptat prea puţini bani de la doctorul care era să-l trimită pe lumea cealaltă. Aceiaşi cititori s-au declarat revoltaţi de suma mult prea mică oferită de doctor. Unii au fost chiar foarte duri, afirmând că doctorul Andreica ar fi trebuit să se mulţumească cu faptul că nu a fost luat la bătaie de pacientul pe care era să-l omoare prin neglijenţa sa.

  Mită cerută în bani, încasată în natură
  Dacă tot n-au cerut din nou arestarea lui Vasile Onuc, semn că au cântărit mai atent probele depuse la dosar, procurorii ar trebui să ia în seamă şi aspectele de corupţie cuprinse în declaraţia lui Vasile Onuc. “Înainte de operaţie, chirurgul Andreica mi-a cerut 250 de euro ca să mă opereze, 200 lui şi 50 anestezistului. I-am spus că nu am de unde să-i dau întrucât sunt un om sărac, care are cinci copii şi trăieşte din ajutorul social. Neavând bani, după ce m-a operat, soţia i-a adus chirurgului 12 litri de pălincă şi 75 de ouă de casă”, susţine Vasile Onuc. Potrivit unor surse judiciare, în zăpăceala cauzată de reţinerea sa neaşteptată, Onuc a omis să le declare anchetatorilor despre mita solicitată în bani şi încasată în natură de chirurgul care l-a operat într-un mod atât de nereuşit.

  Un asemenea comportament nu face cinste unui medic angajat al Spitalului Judeţean, deci plătit din bani publici pentru a-şi trata fără discriminare pacienţii. După apariţia acestui caz, au început să circule tot mai insistent zvonuri cum că Alexandru Andreica n-ar fi la prima solicitare de acest gen si nici singurul medic din sistemul sanitar sătmărean de stat care solicită bani şi produse de la pacienţii pe care ar trebui să-i trateze gratuit.

  Un şantaj cusut cu aţă albă
  Gazeta de Nord-Vest a arătat în numărul de ieri că povestea şantajului exercitat de un pacient asupra unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare se sparge mai ceva ca un balon de săpun. Totul aduce mai degrabă a înscenare. Pacientul Vasile Onuc îl acuză pe medicul Alexandru Andreica că i-a înscenat şantajul pentru a-l compromite şi pentru a scăpa astfel de consecinţele plângerii de malpraxis pe care a înaintat-o Ministerului Sănătăţii. Onuc mai spune că medicul Andreica a fost cel care a propus să-i dea 1.000 de euro pentru a-şi retrage plângerea de malpraxis. Vasile Onuc a căzut în capcana întinsă abil de chirurg, considerând că se poate înţelege amiabil cu cel din a cărui neglijenţă era să-şi piardă viaţa, în urma unei banale operaţii de apendicită. Onuc a fost prins de poliţişti după ce a primit banii de la chirurg, care l-a denunţat pentru şantaj. În timp ce reclamaţia de şantaj este cercetată de Poliţie, reclamaţia de malpraxis este anchetată de Colegiul Medicilor Satu Mare. Probabil că cele două investigaţii vor scoate la iveală cine şi ce rol a jucat în această încurcată poveste.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img