More

  Week-end bogat în manifestări culturale la Centrul de Creaţie

  conferinta

  În organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), la Satu Mare vor avea loc, la sfârşitul săptâmânii, patru manifestări culturale, prezentate ieri în cadrul unei conferinţe de presă. La întâlnirea cu presa locală au participat preşedintele CJ, Adrian Ştef, alături de conducerea CJCPCT Satu Mare, reprezentată de directorul Felician Pop, directorul artistic Petrică Mureşan, directorul de programe Nagy Orban şi reprezentantul Clubului “Drum Bun România”, filiala Satu Mare, George Negrea.

  “Primăvara artelor”, ediţia a II-a
  Cu această ocazie, preşedintele Adrian Ştef s-a declarat mulţumit de faptul că în judeţul Satu Mare au loc din ce în ce mai multe evenimente culturale, în cadrul cărora se promovează tradiţiile etniilor din judeţ, adică multiculturalitatea. Numărul evenimentelor a crescut de la zece în 2005, la aproximativ 200 în cursul acestui an. Manifestările vor debuta astăzi, începând cu ora 13.00, la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, cu cea de-a doua ediţie a “Primăverii Artelor”. Cu această ocazie vor fi premiaţi 36 de tineri şi grupuri de la cei mai mici până la masteranzi, care au obţinut rezultate notabile la concursurile la care au participat.

  Parada maşinilor retro la Satu Mare şi Carei
  Evenimentele vor continua sâmbătă, de la ora 12.00, la Satu Mare, cu prima întâlnire a Cluburilor “Drum Bun”, la care sunt aşteptaţi proprietari ai unor autoturisme retro, precum Dacii şi Aro, aceştia fiind din Ucraina, Polonia şi România. Cei aproximativ 50 de participanţi vor participa la o paradă a maşinilor retro, după care se vor deplasa prin judeţ la Medieşu Aurit, Livada şi situl arheologic de la Bobald. Iar duminică va avea loc o paradă şi la Carei, unde vor fi decernate şi premiile. Satu Mare a obţinut anul trecut premiile I şi II la competiţia desfăşurată în Polonia.

  Peste 400 de copii la Ziua Rusaliilor Roşii
  Tot în cursul zilei de sâmbătă, de la ora 15.00, în pasajul pietonal Corneliu Coposu se va desfăşura o nouă ediţie a Zilei Alese a Rusaliilor Roşii, cu participarea a peste 400 de copii ai formaţiilor de dansuri maghiare din judeţ, şi care de data aceasta vor fi acompaniaţi de un taraf venit din Cluj. Tot cu ocazia Zilei Alese a Rusaliilor Roşii, vor fi prezenţi în zona pasajului Corneliu Coposu şi meşteri populari. Manifestările organizate de Centrul de Creaţie vor continua luni şi marţi când va avea loc cea de-a V-a ediţie a Zilelor Acolada. Evenimentul editorial va debuta luni, la ora 10.00, la Hotelul-Restaurant Aurora din Satu Mare. La acest eveniment vor fi prezenţi scriitori importanţi din ţară ca Alex Ştefănescu, Andrei Marga, Mircea Arman şi mulţi alţii. În ziua de marţi, de la ora 10.00, urmând a avea loc decernarea Premiilor Acolada, iar în încheiere poeţii participanţi vor oferi un recital din creaţia lor.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE