More


  Ziua Internațională a Copilului marcată și în mediul rural pentru elevii de etnie rromă

  - Advertisement -

  Clubul Sportiv Hida, în parteneriat cu primăriile comunelor sălăjene Dragu, Fildu de Jos, Agrij, Sâmnihaiu Almaşului, Almaşu şi Hida, dar şi cu Asociaţia Partida Romilor organizează, azi, „Ziua Internaţională a Copilului”, eveniment care se adresează în special elevilor de etnie rromă.

  La eveniment vor participa elevii şcolilor gimnaziale din cele şase comune sălăjene, care vor fi angrenaţi atât în diferite activităţi sportive, dar şi culturale.

  Printre activităţile sportive se numără fotbal, volei feminin, tenis de masă, şah şi atletism, ultima ramură sportivă cuprinzând alergare de rezistenţă, alergare de viteză şi săritură în lungime. Ca activitate culturală,

  Fundaţia “Wassdas” va face o expoziţie de tablouri care ilustrează neamurile rromilor şi ocupaţiile lor. La finalul activităţilor va avea loc premierea sportivilor, după care va fi organizată o masă festivă, dar şi o mică discotecă pentru participanţi.

  Bugetul pentru organizarea acestui eveniment se ridică la 3.200 de lei şi va fi asigurat de primăriile celor şase comune.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img