More

  Ziua Mediului va fi marcată la Biblioteca Judeţeană

  Biblioteca Judeţeană, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează astăzi, cu începere de la ora 13.00, acţiunea cu tema “Comunitatea ecologică”. Evenimentul tematic se va derula în Sala multimedia şi este organizat în colaborare cu Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” şi cu Asociaţa ecologistă ”Satu Mare – Oraş Verde”.

  În deschidere, bibliotecarul Daniel Iojiban, iniţiatorul evenimentului, va oferi participanţilor o scurtă introducere despre Ziua Mondială a Mediului, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor iniţiate de Asociaţia ecologistă ”Satu Mare – Oraş Verde”, prin luarea de cuvânt a directorului Voinea Ungureanu. Inginerul Mircea Maxim va prezenta lucrarea cu tema “Comunitatea ecologică”, iar elevii clasei a X-a B, de la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, îndrumaţi de profesoarele Mirela Slujitoru şi Monica Achim, vor prezenta lucrări ce vizează teme precum ecologia şi protecţia mediului. Evenimentul se va încheia cu vizionarea filmului documentar “Home”. În acest fel, Biblioteca Judeţeană Satu Mare se înscrie în rândul instituţiilor care onorează Ziua Mondială a Mediului printr-o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei protejării mediului înconjurător.

  “Manifestarea dedicată Zilei Mondiale a Mediului se înscrie în efortul nostru comun de a transmite întregii comunităţi locale şi judeţene importanţa de a trăi într-un mediu curat şi sănătos şi constituie un exemplu activ de colaborare între biblioteca publică, instituţii de învăţământ şi societatea civilă. Este important să sădim în mintea şi sufletul fiecărui membru al comunităţii conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi nu poate trăi în afara ei”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene, Lacrima Camelia Istrăuan.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE