More


  12 sportivi la Jocurile Scoţiene

  - Advertisement -

  picture-073

  După cum am relatat în rândurile cotidianului nostru, în week-end are loc la Satu Mare prima ediţie din România a Campionatului Mondial de Jocuri Scoţiene.

  Locul de desfăşurare este Aquapark, acolo unde 12 sportivi se vor întrece pentru titlul mondial. Sigur, fiecare dintre aceştia va purta tradiţionalul kilt, iar cimpoiul nu avea cum să lipsească.

  Concursul a fost împărţit în două zile, câte patru probe epuizante pe zi. Acestea presupun datul peste cap al unui stâlp de telegraf de 4,5 metri, împinsul buşteanului (150 kg) de la piept, căratul cuferelor (2×130 kg), aruncarea unui ciocan peste umăr (13 kg), aşezarea pietrelor pe platforme, de la 120 la 160 de kg, căratul a cinci obiecte fără priză (o piatră, butoi, sac etc.) pe distanţă de 15 metri sau aruncarea pietrei de pe piept.

  Aşadar, vom vedea oameni forţoşi din România, Ungaria, Serbia, Scoţia, Olanda, Polonia, SUA, Croaţia, Finlanda, Germania şi Ucraina.

  Alexandru Cortean, cunoscut pentru faptul că a participat şi organizat o mulţime de competiţii de “strong men“, a decis să se implice şi să participe la un concurs în premieră pe meleagurile noastre.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img