More


  Absolvenţii de gimnaziu, în febra repartizării computerizate

  - Advertisement -

  Conform calendarului de admitere în licee, mâine se va desfășura repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014-2015. Repartizarea computerizată se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile candidaților, înscrise în fișa de opțiuni, în limita locurilor aprobate prin planul de școlarizare. Pentru liceele teoretice repartizarea se face pe profiluri și specializări, iar pentru liceele tehnologice pe domenii de pregătire profesională. Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor V—VIII, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

  Pentru prima repartizare computerizată în licee, în judeţul Satu Mare s-au înscris 1.982 de absolvenţi de clasa a VIII-a la care se mai adaugă încă 12 absolvenţi de gimnaziu din alte judeţe. În această cifră nu intră cei care s-au înscris la liceele vocaţionale unde sunt aproximativ 150 de locuri. În judeţul Satu Mare sunt disponibile 3.316 locuri, repartizate în 119 clase. Astfel, la liceu, cursuri de zi, sunt disponibile 2.688 de locuri, în 96 de clase, în timp ce la învăţământul profesional sunt disponibile 616 locuri, repartizate în 22 de clase, iar la învăţământul profesional special 12 locuri, într-o singură clasă.

  De asemenea, în data de 7 iulie s-a finalizat prima etapă de înscriere și admitere a elevilor la învățământul profesional cu durata de 3 ani. Au fost înmatriculați, prin depunerea dosarelor de înscriere pentru învățământul profesional cu durata de 3 ani, un număr de 406 elevi admiși.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img