More


  Acţiuni de amploare împotriva hoţilor în cartiere

  =

  hot

  Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au organizat miercuri, pe raza municipiului şi judeţului Satu Mare, acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor de furt şi pentru depistarea persoanelor care ar fi comis acest gen de fapte. Activitatea continuă a oamenilor legii a fost încununată de succes, ieri, când au fost prinse 10 persoane care ar fi comis infracţiuni de furt. Astfel, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au acţionat pe raza cartierelor din municipiul reşedinţă de judeţ pentru prevenirea infracţiunilor de furt, având ca mod de operare pătrunderea pe geamul lăsat deschis la apartamentele de la parterul blocurilor.

  Eliberat din penitenciar, reîncarcerat după câteva zile
  În cadrul acţiunii a fost identificat şi prins un tânăr de 19 ani, cunoscut cu antecedente penale, care în urmă cu 10 zile a fost eliberat din penitenciar unde şi-a ispăşit pedeapsa pentru alte fapte. Iar din momentul în care a fost eliberat până ieri noapte, când a fost prins, ar fi comis şase infracţiuni de furt în cartierele Micro 16, Micro 17 şi Carpaţi II. Modul de operare utilizat era pătrunderea în apartamente pe geamurile lăsate deschise, iar după pătrunderea în locuinţe sustrăgea bunuri electronice şi obiecte de valoare care erau la vedere. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunerile legale.

  Furturi în serie în zona Petreşti
  Poliţiştii Secţiei Petreşti au acţionat pe aceeaşi linie, dar cu moduri diferite de operare. În acest context au reuşit identificarea a cinci persoane, dintre care doi minori, care ar fi comis nouă infracţiuni de furt. Patru dintre aceste persoane sunt din localitatea Irina, iar una din localitatea Vezendiu. Este vorba de persoane de sex masculin. În urma investigaţiilor efectuate oamenii legii au stabilit activitatea infracţională a acestora. Astfel, Attila B. ar fi comis în perioada octombrie 2013- iunie 2014 un număr de şase infracţiuni de furt din locuinţe şi anexe. Cinci fapte ar fi fost comise pe raza localităţii Irina şi una în Portiţa, la patru dintre ele a acţionat singur, având moduri de operare diferite, printre care escaladare şi efracţie, iar la celelate două a acţionat împreună cu Mihai B.

  Mihai B. ar fi comis în perioada noiembrie 2013- aprilie 2014 un număr de patru infracţiuni de furt, două împreună cu Attila B., una împreună cu Robi B., iar una împreună cu cei doi minori de 17 şi 15 ani. Toate faptele ar fi fost comise pe raza localităţii Irina. Aceştia au sustras diverse bunuri, cauzând un prejudiciu de 5.600 lei, o parte din acesta fiind recuperat până în acest moment.

  Cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate, Robi B. este cercetat în stare de reţinere, întrucât la începutul acestui an a fost depus în Penitenciarul Satu Mare, având de executat o pedeapsă de doi ani închisoare pentru furt calificat, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei pentru luarea măsurilor legale.

  Acţiuni şi la Tăşnad şi Dorolţ
  La Tăşnad, poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale au depistat în flagrant un tăşnădean, în vârstă de 51 de ani, care transporta două uşi metalice pe care le-ar fi sustras din zona Ştrandului Termal, uşi care ar fi fost dislocate cu un levier găsit asupra bărbatului. Bărbatul este cercetat în stare de libertate, oamenii legii efectuând cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

  Poliţiştii din Dorolţ au depistat în cadrul acţiunii desfăşurate pe raza localităţii doi tineri care ar fi comis infracţiuni de furt. Bobby B. ar fi sustras din incinta unei societăţi comerciale de pe raza localităţii bunuri în valoare de 800 lei, iar tânărul de 18 ani ar fi sustras în timpul nopţii dintr-o gospodărie din localitate animale de curte. Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate.

  Atât la Tăşnad cât şi la Dorolţ oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. “Eforturile depuse de către poliţişti pentru a crea un climat de ordine şi siguranţă publică în rândul cetăţenilor nu sunt zadarnice, identificarea şi prinderea celor care se fac responsabili de comiterea unor astfel de infracţiuni cât şi prevenirea unor astfel de fapte sunt elemente care primează în munca poliţiştilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img