More


  Andrei Bud, printre cei mai buni matematicieni din lume

  =

  andrei

  Componenţii lotului României la Olimpiada Internaţională de Matematică din Cape Town (Africa de Sud) au cucerit o medalie de aur şi cinci medalii de argint, România clasându-se astfel pe locul 11 pe naţiuni. Negreşteanul Andrei Bud a mai reuşit o performanţă memorabilă, câştigând medalia de argint la această competiţie.

  România, locul 11 în lume
  Lotul olimpic al României a fost alcătuit din Andrei Bud, Ştefan Spătaru, Simona Diaconu, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Muscă şi Ioan Laurenţiu Ploscaru. La Olimpiada Internaţională de Matematică din acest an lotul ţării noastre a fost coordonat de profesorii Radu Gologan şi Bogdan Enescu, şi i-a avut ca observatori pe profesorul Mihai Bălună şi pe elevul Omer Cerrahoglu. La ediţia din acest an au participat peste 500 de concurenţi din 103 ţări.

  Negreşteanul Andrei Bud s-a întors cu o medalie de argint de la Olimpiada Internaţională de Matematică organizată în Cape Town -Africa de Sud. Componenţii lotului naţional al României au obţinut la competiţia din Cape Town o medalie de aur şi cinci medalii de argint, ţara noastră clasându-se astfel pe locul 11 pe naţiuni.

  Cine este Andrei Bud
  Negreşteanul Andrei Bud are 18 ani şi este absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Andrei a spus că toată “nebunia” a început în clasa a V-a, când a pus burta pe cartea de matematică pentru a-şi repara media stricată de o notă de şapte primită la extemporal. Profesorii şi-au dat seama pe loc de potenţialul lui Andrei, propunându-l şi susţinându-l la diferite competiţii şcolare de profil.

  Astfel, în 2011 a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Apoi, în 2013 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori. La începutul lunii mai, negreşteanul nostru s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiţie ce s-a desfăşurat la Pleven (Bulgaria).

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img