More

    Anvis Rom s-a mutat în casă nouă

    anvis

    Societatea Anvis Rom SRL, specializată în sisteme antivibraţii din domeniul automotive şi unul dintre principalii angajatori din Satu Mare, şi-a deschis ieri, în mod oficial, noua locaţie de producţie aflată în Parcul Industrial Sud. La eveniment au participat circa 80 de oaspeţi printre care reprezentanţii Tokai Rubber Industries, compania de care aparţine firma sătmăreană, directorul executiv al Anvis Group, Olaf Hahn, reprezentantul Prefecturii, Mircea Ciocan, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, alţi invitaţi.

    Aproape 20 de milioane de piese produse anul trecut
    În preambulul deschiderii noii fabrici, conducerea firmei Anvis a organizat o conferinţă de presă de prezentare la care au fost prezenţi directorul executiv Anvis Group, Olaf Hahn, şi directorul Anvis Rom SRL Satu Mare, Florin Popovici. Făcând referire la evenimentul de ieri, Olaf Hahn a precizat că este o zi importantă pentru Anvis Group. “Majoritatea investiţiilor Anvis Group sunt făcute în Europa de Est, iar ceea ce s-a realizat la Satu Mare dovedeşte acest lucru. Această nouă locaţie de producţie de la Satu Mare dovedeşte faptul că Anvis Rom este o firmă de succes, iar angajaţii se bucură de condiţii de muncă civilizate”, a precizat Olaf Hahn.

    În continuare, Florin Popovici a făcut o scurtă prezentare a Anvis Rom SRL Satu Mare. Societatea şi-a început activitatea în 2003 cu acelaşi profil de activitate ca şi în prezent şi a avut sediul pe strada Fagului nr.35 pe platforma Autonova. Când s-a lansat producţia lucrau 26 de angajaţi, iar în anii următori compania a crescut în mod continuu ajungând în prezent la peste 200 de angajaţi, avându-se în plan angajarea altor o sută. Începând cu anul 2012, conducerea a început acţiunile premergătoare investiţiei, astfel că din iunie 2013 până în aprilie 2014 a fost construită noua fabrică, suprafaţa de producţie fiind extinsă cu circa 4.260 de metri pătraţi. Compania a produs în anul 2013 aproape 20 de milioane de piese pentru industria auto având clienţi precum grupul Renault, VW, Audi, Porsche şi Daimler, fiind desemnată de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii ca fiind una dintre cele mai de succes firme la nivel naţional.

    De asemenea, fabrica se implică şi la nivel social pentru regiunea din care face parte prin organizarea în fiecare an de activităţi pentru protejarea mediului „Let’s do it Romania!” şi prin parteneriatul cu Universitatea Tehnică Cluj, prin care se organizează anual practica de vară pentru studenţii de la facultăţile universităţii.

    În 2013, grupul Anvis a fost preluat de către Tokai Rubber Industries (TRI), care este un lider mondial pe sectorul tehnologiei vibraţiilor auto.

    Inaugurarea noii fabrici
    S-a trecut apoi la momentul festiv al deschiderii oficiale a noii locaţii de producţie de la Parcul Industrial Sud. A fost vizionat un scurt film de prezentare a societăţii sătmărene, după care au urmat discursurile. Astfel, reprezentantul Prefecturii Satu Mare, Mircea Ciocan, a apreciat faptul că Anvis Rom se extinde şi oferă noi locuri de muncă pentru sătmăreni, adăugând faptul că instituţia pe care o reprezintă sprijină mediul de afaceri din judeţ.

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că Anvis Rom este o firmă importantă pentru dezvoltarea economică a judeţului Satu Mare, a felicitat conducerea societăţii şi a urat mult succes în activităţile ce vor fi desfăşurate pe viitor. Viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a urat un bun venit reprezentanţilor societăţii în municipiul reşedinţă de judeţ şi a apreciat activitatea Anvis Rom Satu Mare despre care a spus că “este o societate cu care trebuie să ne mândrim şi care contribuie substanţial la dezvoltarea economică a oraşului nostru”. Au mai luat cuvântul vicepreşedintele Tokai Rubber Industries, Watanabe Mikaia, directorul executiv al Anvis Group, Olaf Hahn, şi directorul Anvis Rom Satu Mare, Florin Popovici.

    Apoi a fost tăiată panglica inaugurală, fiind deschisă oficial noua fabrică Anvis Rom. Noua locaţie de producţie are o suprafaţă totală de circa 9.300 de metri pătraţi, din care 8.100 de metri pătraţi zonă producţie şi anexe relaţionate cu producţia şi 1.200 de metri pătraţi birouri şi spaţiu administrativ.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE