More


  Argentina – Belgia 1-0 / N-au convins, dar au învins

  =

  argentin

  Argentina – Belgia nu a fost unul dintre cele mai reuşite meciuri de la CM 2014. Un ritm lent, trasee previzibile repetate exasperant, multe mingi greşite de ambele părţi.

  La fel ca în celelalte două sferturi de finală, Franţa – Germania (0-1) şi Brazilia – Columbia (2-1), şi aici s-a înscris în primul sfert de oră, Gonzalo Higuain fiind marcatorul, în minutul 8. Într-o oarecare măsură, scenariul întâlnirii Argentina – Belgia a fost similar cu cel de la Germania – Franţa, belgienii ratând egalarea în ultimele secunde ale partidei, aşa cum au făcut-o şi francezii cu o zi mai devreme.

  Fără să joace deloc spectaculos, Argentina a dovedit un pragmatism feroce şi s-a calificat în semifinalele CM 2014. A tremurat serios în finalul meciului cu Bosnia (scor 2-1), a doborât Iranul în prelungiri (scor 1-0) şi a învins la mare luptă Nigeria (scor 3-2). În optimi, Argentina a câştigat în prelungiri, în minutul 118, cu Elveţia.

  Sâmbătă, cu Belgia, sud-americanii au deschis scorul repede, iar apoi, treptat au început să ucidă jocul, concentrându-se să închidă spaţiile spre careul lor. “Diavolii” n-au mai şutat atât de mult spre poarta adversă, cum o făcuseră în partidele anterioare şi nici rezervele Lukaku şi Mertens nu l-au mai salvat pe Wilmots. Aşa s-a încheiat aventura Belgiei la CM 2014, dar se poate spune că Belgia de mâine s-a născut în Brazilia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img