More


  Au început înscrierile la liceu și școala profesională

  - Advertisement -
   
   
  Începând de azi și până pe 8 iulie cei peste 2.000 de elevi sălăjeni care s-au prezentat la Evaluarea Națională se pot înscrie la unul din liceele din județ. 
   
  Potrivit calendarului admiterii în liceu, în același interval se vor introduce în baza de date computerizată datele din fișele de înscriere, urmând ca în perioada 5 – 9 iulie să se verifice de către părinți și candidați fișele editate de calculator pentru corectarea greșelilor în baza de date computerizată și imprimarea fișelor corectate din calculator. 
   
  Pe 15 iulie va avea loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014 – 2015. 
   
  Pe 16 iulie, școlile gimnaziale vor afișa lista cu absolvenții repartizați și cu locurile neocupate în liceele din județ. Tot pe 16 iulie fiecare liceu va afișa lista candidaților repartizați în respectivul liceu. În perioada 17 – 25 iulie va avea loc depunerea cererii de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. 
   
  Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, în perioada 5 – 6 iulie, elevii înscriși deja în învățământul profesional (prima etapă de înscriere a avut loc între 26 – 27 mai) își pot ridica fișele în cazul în care doresc să renunțe și să opteze pentru un liceu, la fel ca majoritatea absolvenților. Luni, 7 iulie, vor fi afișate în liceele respective listele reactualizate cuprinzând elevii înscriși în învățământul profesional, ținându-se cont și de acei elevi care, între timp, au rămas corigenți. 
   
  În intervalul 27 – 28 iulie va urma a doua etapă de înscriere în învățământul profesional, pentru eventualele locuri rămase libere, iar în zilele de 1 – 2 septembrie li se va oferi posibilitatea de a se înscrie și celor care au promovat examenele de corigență. 
   
  Potrivit datelor oficiale ale IȘJ Sălaj, în județ vor funcționa – pentru anul școlar 2014 – 2015, 19 clase de învățământ profesional, la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei, Liceul Tehnologic Nr. 1 Sărmășag, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida, Liceul Tehnologic Nr. 1 Nușfalău, Liceul Tehnologic Nr. 1 Surduc și Liceul Tehnologic Sâg. 
   
  Elevii încriși în învățământul profesional vor beneficia lunar de o bursă de 200 de lei pe toată perioada școlarizării.  În prima sesiune de înscriere în școlile profesionale s-au înscris 452 de elevi din Sălaj. 
   
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare