More

  Belarusul este pregătit să se apere alături de Rusia, afirmă Lukaşenko

  3

  Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko l-a asigurat miercuri pe omologul său rus Vladimir Putin că Minskul “este pregătit să se apere” alături de Moscova, la fel ca în trecut, după inaugurarea unui muzeu consacrat celui de-al Doilea Război Mondial în capitală.

  Prezenţa preşedintelui rus “simbolizează, în primul rând, că suntem împreună şi aşa vom şi în continuare”, a subliniat Lukaşenko, potrivit televiziunii belaruse.

  “Dacă va fi necesar (…), ne vom apăra”. “Noi vom lupta aşa cum s-au luptat predecesorii noştri”, a insistat preşedintele belarus, înainte de a se întâlni cu Putin.

  Cei doi preşedinţi au inaugurat miercuri, la Minsk, muzeul consacrat celui de-al Doilea Război Mondial, în ajunul aniversării a 70 de ani de la eliberarea Belarusului, care făcea parte din fosta Uniune Sovietică.

  “Statele din Vest ar fi trebuit să aprecieze contribuţia popoarelor noastre la victorie, însă în loc de aceasta asistăm la un dictat arogant al sancţiunilor”, a adăugat el.

  Belarusul, foarte dependent de subvenţiile Rusiei pentru economia sa, s-a aliat în mai cu marele vecin în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, din care face parte şi Kazahstanul şi care are scopul să consolideze integrarea acestui bloc.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE