More


  Biroul federal a ţinut cont de doleanţele echipelor

  - Advertisement -

  Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Federal al FR Baschet a luat în discuţie cererile formulate de reprezentanţii echipelor de baschet feminin, la şedinţa de luni de la Sf. Gheorghe. Astfel, pe lângă mărirea numărului de străine în lot (6, în loc de 5) şi prelungirea cu o lună a startului noului sezon, s-a mai hotărât ca din viitorul campionat ultimele 2 clasate să retrogradeze în Liga secundă, una care va fi formată, din campionatul 2014-2015. Aici vor fi implicate echipe satelit ale celor care activează în prima ligă şi care vor avea în lot 7 jucătoare cu vârsta între 16 şi 20 ani, 5 jucătoare peste 20 ani, fiind permisă şi o străină. Din Liga I începe orice echipă nou-venită. De asemenea, din acest sezon, orice echipă ce foloseşte o jucătoare sub 22 de ani minim 10 minute pe meci are scutire un anumit procent din taxele plătite către Federaţie.

  S-a mai decis ca din acest an Liga Naţională să înceapă întotdeauna în ultimul week-end din septembrie indiferent de numărul echipelor participante. De asemenea din sezonul viitor se vor juca şi meciurile de clasament nu doar play-out şi pentru primele patru locuri.

  Tragerea la sorţi pentru Liga Naţională şi Cupa României va avea loc la sfârşitul acestei luni la Oradea.

  „E clar că se doreşte o revigorare a baschetului feminin. Să sperăm că sunt măsuri atractive pentru jucătoarele românce , acestea având de acum înainte şansa lor de a juca în liga naţională mai multe minute. Sunt decizii care ajută şi Naţionala iar echipele de club nu vor avea de suferit. Nici măcar acelea care vor în cupele europene”, spune preşedintele secţiei de baschet de la CSM Satu Mare. „ Am discutat cu preşedintele federaţiei, domnul Horea Păun, ca în această lună să vină în vizită şi la Satu Mare iar renumitul antrenor Ratgeber Laszlo a promis şi el că vine la toamnă să vadă echipa noastră” spune preşedintele secţiei de baschet de la CSM, Florin Mureşan.

  De altfel, în această săptămână antrenorul Petru Eleş a fost invitat să participe la „Ratgeber Laszlo International Basketball Camp „ la Baja în Ungaria acolo unde copiii învaţă baschetul de la cei mai renumiţi tehnicieni din Europa.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img