More


  Cel mai grav accident la metroul din Moscova: Doi suspecţi, arestaţi în urma deraierii metroului

  =

  3

  Doi suspecţi au fost arestaţi după deraierea unei rame de metrou la Moscova care a provocat moartea a 22 de persoane, cel mai grav accident înregistrat vreodată la metroul moscovit, a anunţat miercuri Comitetul rus de anchetă.

  “Anchetatorii au arestat doi suspecţi pentru încălcarea normelor de securitate în domeniul transporturilor”, a anunţat Comitetul, principalul organ însărcinat cu efectuarea investigaţiilor penale în Rusia, într-un comunicat.

  Este vorba despre supraveghetorul Valeri Başkatov şi de asistentul său Iuri Gordov.

  Potrivit anchetatorilor, începând din mai, pe tronsonul dintre staţiile Park Pobedî şi Slavianski Bulvar, unde s-a produs catastrofa marţi dimineaţa la o oră de vârf, au fost lansate lucrări de pregătire în vederea instalării unui nou sistem de schimbare a macazului.

  “Başkatov şi Gordov au fost implicaţi în mod direct în aceste lucrări şi în urmărirea desfăşurării lor”, a adăugat Comitetul.

  Însă lucrările nu au fost efectuate în mod corect, a apreciat aceeaşi sursă.

  Cei doi au fost interogaţi deja, a precizat Comitetul, adăugând că vor fi inculpaţi “cât mai rapid”.

  Deraierea a trei vagoane de metrou la Moscova a provocat moartea a 22 de persoane şi s-a soldat cu peste 100 de răniţi.

  Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut deschiderea unei anchete penale pentru stabilirea circumstanţelor acestei tragedii. Atunci când ancheta va prezenta cauzele accidentului, “cei care sunt vinovaţi este necesar să se aştepte nu doar să fie concediaţi, ci şi la proceduri judiciare”, a promis primarul Moscovei Serghei Sobianin.

  Deschis în 1935, în timpul lui Iosif Stalin, metroul din Moscova, în care numeroase staţii sunt adevărate bijuterii arhitecturale, revendică în prezent cel mai mare flux de pasageri din lume.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img