More

  Cele mai interesante cifre după 56 de meciuri disputate la Cupa Mondială

  1

  Statisticienii celor de la Infostradalive.com au analizat cifrele înregistrate de fotbaliştii care au evoluat în cele 56 de meciuri disputate până acum la Campionatul Mondial din Brazilia şi au observat că americanul Tim Howard a apărat cele mai multe şuturi, brazilianul Hulk a fost cel mai ineficient, iar algerienii au reuşit să respingă de cele mai multe ori de pe linia porţii.

  Analiza include o mulţime de segmente interesante, de la ghinioniştii Mondialului, care nu au marcat deloc, în ciuda faptului că au trimis de mai multe ori pe cadrul porţii, până la cei mai bătăioşi fotbalişti şi echipele care au trimis de cele mai multe ori mingea în bară.

  Număr de jucători folosiţi
  Spania conduce în acest clasament. Ibericii au folosit nu mai puţin de 22 de fotbalişti din cei 23 care au format lotul campioanei mondiale. La polul opus s-a aflat Iranul,  care a mizat pe numai 15 jucători.

  Cele mai puţine minute jucate
  Eduard, jucătorul echipei Şahtior Doneţk, a bifat numai două minute la Mondial, el ocupând primul loc în acest top, alături de olandezul Terence Kongolo.

  Cele mai multe dueluri
  Alexis Sanchez s-a dovedit a fi cel mai implicat în joc fotbalist de la Mondiale. Chilianul a avut 104 de dueluri individuale, dintre care a câştigat doar 44%.

  Cele mai multe şuturi parate
  Meciul BelgiaSUA 2-1, din „optimi“, l-a plasat pe Tim Howard în fruntea celor mai solicitaţi portari de la Mondial. Goalkeeperul de la Everton a intrat în istoria turneeleor finale cu 16 parade într-un singur meci, cele mai multe înregistrate vreodată.

  Cele mai multe şuturi respinse de pe linia porţii
  Algerianul Essaid Belkalem a reuşit să respingă de două ori mingea chiar înainte ca aceasta să intre în poartă, în doar trei meciuri jucate la Mondial.

  Echipele cu cele mai multe şuturi respinse de pe linia porţii
  Essaid Belkalem (2), Aissa Mandi (1) şi Faouzi Ghoulam (1) au dus Algeria pe primul loc în această categorie, cu un total de 4 şuturi respinse de pe linia porţii.

  Cei mai ineficienţi jucători
  Hulk, Ogenyi Onazi şi Emmanuel Emenike sunt la egalitate, pe primul loc al unui clasament care nu le face cinste nici lor, nici naţionalelor la care au evoluat. Niciunul dintre cei trei nu a reuşit să înscrie vreodată, cu toate că au tras de câte 11 ori la poartă.

  Şuturi care au nimerit bara
  Franţa este lider într-un clasament al naţionalelor care au nimerit de cele mai multe ori bara porţii adverse (5). Imediat în spatele ei se află Grecia (4) şi Camerun (3). 14 selecţionate nu a trimis niciodată mingea în cadrul porţii.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE